БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Магьосническата викторина за Хари Потър с 1000 въпроса

Здравейте, млади магьосници! Добре дошли в Хогуортс! Така ни посреща най-новата игра от ХИПОЛЕНД с 1000 въпроса за Хари Потър . Така че, грабвайте вълшебните пръчици и обличайте мантиите. Министерството на магията има нужда от амбициозни магьосници като вас.   

Правилата – лесни като песен

Играта има лесни правила. Забравете за досадно четене на инструкции. Всеки играч избира един от четирите домове (Слидерин, Грифиндор, Хафълпаф, Рейвънклоу), като натиска бутон с неговия герб. Избира и ниво – за начинаещи или за напреднали. Следват въпроси за света на Хари Потър, за които играчите трябва да преценят дали са верни или грешни. Белегът на Хари е с форма, подобна на мълния? (натискате бутон със знак ); Гербът на Грифиндор е тигър? (бутон с Х, защото гербът е с лъв).

В първия кръг играта определя кой да отговаря, а във втория един и същи въпрос се задава на всички магьосници, като печели най-бързият от тях.

Играта прави абсолютно всичко сама: обяснява правила, задава въпроси, изчислява резултат, коментира, обявява победител. Можете да я поставите на пауза, да пропуснете обясненията, да поправите грешка (ако някой без да иска или нарочно натисне вашия бутон), да чуете пак въпрос (което се случва често, тъй като децата коментират, спорят, обиждат се – знаете как е с деца на игра).  

Естественият интелект

Гласът зад кадър в играта е направен чрез artificial intelligence. Той е запазена марка на производителите от Zanzoon и е толкова естествен, че човек се чуди какво му е изкуственото. Сякаш е любимата госпожа от училище, която има подход към всеки: Ученикът от Грифиндор, как мислиш? „Водещият“ играта умее да мотивира: Винаги съм знаел, че сте амбициозни. Ще ви похвали за правилен отговор: Впечатлен съм! По-бърз си и от златен снич! Ако допускате грешки, ще се пошегува: Да не би да са ти сипали отвара за забрава в чашата? Или ще ви даде шанс с нови три въпроса, след което ще ви потупа пак по рамото: Ти си обещаващ талант! „Гласът“ е и майстор на съспенса: Скъпи ученици от Хогуортс, това е тежък тест. Стойте нащрек!

Въпросите

Те са от целия Хари Потър – от първата, през третата и петата...чак до втората част на седмата част (тя е разделена на две, нали знаете?). Дали твърденията са верни или не, може да прецени всеки фен. Независимо дали чете Хари Потър по старовремския начин на хартия, от Kindle-a, слуша го на Storytel или гледа филмовия сериал. Не е задължително да сте запознати с всички части, за да играете с кеф. „Тати, ти печелиш точки, защото аз губя“, отбеляза 9-годишната. И действително такъв алгоритъм е заложен в играта.   

Във викторината има лесни въпроси: Дъмбълдор е директор на Хогуортс (), Хари получава белега си от Волдемор (). Има за заклинания, тестове за които заливат интернет: Какво е Accio? (магия за призоваване); Вярно ли е, че Vera Verto превръща животните в чаши ().

Въпросите засягат всички герои: След като изпива многоликовата отвара, Рон се превръща в Краб (); растенията: Дяволската примка е отровно растение (); животните: Името на котката на Хърмаяни е Крукшанкс (), Покровителят на Хърмаяни е заек (не, сърничка е). Има и такива, за които трябва да се преценят няколко факта: Хърмаяни освобождава себе си от дявола с Lumos Maxima (невярно, с това заклинание за чар се освобождава най-добрият приятел на Хари, Рон). И подробни, с внимание към детайлите: разпределителната шапка не стои в общата стая на Грифиндор, а в кабинета на Дъмбълдор. В Магьосническата викторина има дори въпроси за България: Виктор Крум играе за националния отбор на Русия (не, за българския); Хърмаяни отива на Коледния бал с Виктор Крум (да, да, да!).

Вместо епилог    

Zanzoon са производител на детски игри с френски дизайн и разпространение в 35 страни. Техни са Супер вълшебният джин, Майстор Мемо, Интерактивна карта на света, любимата ни семейна игра Познай! и др. Когато получихме мострата на Магьосническата викторина, децата бяха на различни места и я изпробваха първо отдалечено (играчът, при който е играта, натиска бутона на другите, които отговарят на живо по viber). Сега вече всички са на едно място и дори направиха списък коя седмица на чие бюро ще стои играта. Затова, видите ли Zanzoon, не се колебайте. Игрите на тази марка са наистина вълшебни. Министерство на магията има нужда от магьосници като нас ().     

 

 

Назад към всички статии