Често задавани въпроси

Как да поръчам?

1.След като вече си избрал желаните от теб артикули, натисни бутона “ Добави в количката“.
1.1. Ако желаеш повече от един продукт, натисни „ Продължи с пазаруването“.
1.2. Не е необходимо винаги да попълваш полето „ Код за отстъпка“. То се попълва само ако имаш получен код от ХИПОЛЕНД.

2. Когато си добавил всичките си продукти, избери „Към завършване“.

3 Въведи необходимите данни за доставка и плащане: име и фамилия, адрес, актуален телефон за връзка, начин на доставка и плащане.

ВАЖНО! – Всички данни се попълват с новата регистрационна форма на Speedy. Като започнеш да въвеждаш твоите данни, изчаквай да се покажат падащите менюта.

4. След като натиснеш бутона“ Завърши поръчката“, ще се изпише номерът на твоята поръчка, който след това ще можеш да видиш и в твоя профил. Ако не се изпише номер, значи не си завършил успешно поръчката си.

ВАЖНО! Не се налага да потвърждаваш твоята поръчка по email или телефон. Щом си получил номер на поръчка, значи сме я получили и ще я обработим. Електронният магазин на ХИПОЛЕНД няма практика да потвърждава получаването на поръчка с телефонно обаждане.

5. Провери електронната си поща, която си посочил за получаване на автоматичен email, който съдържа всички данни на твоята поръчка. Това е потвърждението от наша страна, че ние сме получили поръчката ти и ще я обработим.

Как да търся продукти в сайта?

Продукти се търсят в „Търсачка“. Можеш да изпишеш името на български език, на латиница, част от името, номер на артикул и номер на продукт. Ако не намираш даден продукт, значи го нямаме наличен. Ако си търсил през „Google”, а не директно през нашата търсачка, е възможно търсеният от теб продукт вече да е изчерпан.

Ако продуктът е наличен на сайта Ви, това означава ли, че е наличен във всичките Ви магазини?

Възможно е да е наличен в електронния магазин, но да не е наличен в абсолютно всичките ни физически магазини. За по-точна информация се обади на 02/40484 и ще ти кажем със сигурност в кой от физическите ни магазини има наличности.

Трябва ли да съм регистриран потребител, за да направя поръчка?

Не е задължително да се регистрираш, за да направиш поръчка. Като регистриран потребител, обаче, можеш да натрупаш суми за получаване на отстъпка при последващи пазарувания.

Как да получа допълнителна отстъпка при пазаруване през електронния магазин?

Когато си регистриран потребител, при достигане на оборот от:

 • 100 лв. - получаваш 3% отстъпка при всяка следваща покупка
 • 250 лв. - получаваш 5% отстъпка при всяка следваща покупка
 • 500 лв. - получаваш 7% отстъпка при всяка следваща покупка

Тези отстъпки не важат при пазаруване на стоки в акция, каталози, намаления и всякакви други видове обявени промоции.

Поръчки с продукти, участващи в акция, каталози, намаления и всякакви други видове обявени промоции, не участват в натрупването на общия оборот.

Отстъпката влиза в сила след достигане до съответната натрупана сума. Пример: Направил си поръчка за 125 лв. Няма да получиш отстъпка от 3% за нея, а ще започнеш да ползваш отстъпката от следващата си поръчка.

Мога ли да поръчам по телефона?

Не, поръчки по телефона не се приемат. Изпълняват се само поръчки, направени през сайта ни.

Колко ще ми струва доставката?

 • За поръчки под 49.00 лв. доставката за цяла България е 3.00 лв.
 • За поръчки над 49.00 лв. доставката е БЕЗПЛАТНА.
 • За поръчка на детско дървено легло, цената за доставка на едно легло е 20.00 лв., независимо от неговата цена, килограми и габарити.
 • За поръчка на детски дървен гардероб, цената за доставка на един гардероб е 20 лв., независимо от неговата цена, килограми и габарити.
 • За поръчка на продукти от категории люлки, пързалки, къщи, пясъчници, акумулаторни коли и мотори, цената за доставка е 10.00 лв.
 • За поръчка на велосипеди и триколки, цената за доставка на един велосипед или триколка е 7.00 лв., независимо от неговата цена, килограми и габарити.
 • За поръчки, които включват едновременно продукти с фиксирана цена на доставката (дървени легла, велосипеди, едрогабаритни стоки и пр.) и други продукти без фиксирана цена на доставка, цената на доставка се изчислява по следния начин:
 • • Доставката на продуктите с фиксирана цена на доставката ( дървени легла, велосипеди, едрогабаритни стоки и пр) се изчисляват отделно, без значение от общата стойност на поръчката.
 • • Доставката на останалите продукти в поръчката без фиксирана цена за доставка също се изчислява отделно, без значение от общата стойност на поръчката.
 • - Ако общата стойност на останалите продукти в поръчката е под 49,00 лв, клиента следва да заплати за тях доставка от 3,00 лв.
 • - Ако общата стойност на останалите продукти в поръчката е над 49,00 лв, за тях доставката ще е безплатна.

Мога ли да поръчам да ми се достави продукт в чужбина?

Не. Поръчки се изпълняват само на територията на България.

Колко време имам на разположение да взема пратката си от офис на Спиди?

Имаш на разположение 7 календарни дни, за да вземеш пратката си от офис на Спиди.

Уважаеми клиенти, ако сте избрали опцията за доставка „офис на СПИДИ“, СПИДИ би следвало да Ви уведомят с СМС, когато Вашата пратка стигне до техния офис. Практиката обаче показва, че това невинаги се случва. Затова Ви препоръчваме 3-4 дни, след като получите автоматичния мейл с номера на товарителницата, да проверите в избрания от Вас офис на СПИДИ, без да чакате СМС от тях.

Може ли адресът на доставката да бъде различен от моя?

Да, имаш възможност да посочиш друг адрес за доставка, различен от твоя.

По какъв начин мога да платя моята поръчка?

По твой избор можеш да платиш:

 • в брой при доставка (наложен платеж)
 • онлайн с кредитна или дебитна карта
 • по банков път

* При банкови транзакции от чужбина, таксата за превод на дължимата сума е за сметка на клиента.

Мога ли да получа онлайн поръчката си от ваш магазин?

Не. Артикулите, които ще поръчаш през нашия онлайн магазин, ще бъдат доставени до посочен от теб адрес. Разбира се, винаги може да посетиш и най-близкия до теб магазин на ХИПОЛЕНД.

Мога ли да платя с ваучер при доставката?

Не. С ваучер можеш да плащаш само във физическите ни магазини.

Не съм удовлетворен от продукта. Как да го върна?

Провери дали продуктът е годен за връщане и след това попълни „ Стандартен формуляр за отказ“, не по-късно от 14 календарни дни след получаването/вземането му. Продуктът трябва да бъде върнат в същото състояние, в което е бил доставен.

 • Задължително се връща оригиналният касов бон, придружаващ продукта.
 • Запазен добър търговски вид (стоката не е употребявана, скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).
 • Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
 • Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
 • Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.

Ако продуктът е дефектен или се е повредил по-време на транспортирането?

Свържи се с наш консултант на 02/40484, за да можем максимално бързо да ти помогнем за отстраняване на проблема.

Върнах продукт/стока за поправка. Как ще разбера кога е готов?

След като си върнал продукт чрез рекламация, максималният срок, в който ще бъде ремонтиран и ще ти бъде върнат, е 30 дни. След като разберем становището на фирмата – доставчик, ще се свържем с теб по имейл или на посочения телефонен номер, за да ти предоставим пълна информация.

Каква е процедурата за възстановяване на сума?

Възстановяването на сума за закупен продукт става след приемане на върнатата пратката от наша страна и след като се уверим в нейната цялост! Възстановяването на сумата става само по банков път, в рамките на 14 работни дни от датата на получаване на пратката.