БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Най-новата семейна игра от ХИПОЛЕНД - Треска за думи

Кое е това нещо с буквата „л“, което всеки харесва? Сещате ли се за бозайник с буквата „в“? А за италианско ястие с „п“ като Пловдив? В новата семейна игра „Треска за думи“ има 3000 въпроса от 300 различни теми и само 12, 6 или 3 секунди за отговор. В нея могат да се надпреварват играчи на всяка възраст. Колкото по-бързо отговарят, толкова по-голям шанс имат за победа. Готови ли сте да раздвижите мозъчните си клетки?

Правилата

За да започнете игра, не трябва да четете никакви инструкции. Game Master-ът на  „Треска за думи“ , създаден чрез изкуствен интелект, обяснява правилата, поставя темите, следи резултата, обявява победителя. Той знае колко бързо преди предвиденото време сте отговорили. Знае и как да ви мотивира: Ти се приближаваш към победата. Впечатлих се от знанията ти, играч две!. Как да ви развесели:  Играч едно, спиш ли? Явно не си във форма днес. Адаптира се към всяко ваше действие (Жалко! Ти губиш, другите играчи печелят точки) или бездействие (Ехо-о-о, има ли някой тук?).

За да започнете, просто трябва да изберете бутон от 1 до 4 и да натиснете знака с отметка () в центъра на конзолата. Модераторът на играта задава въпрос от различна сфера, например Плод с „л“, Нещо в морето с буквата „д“, Спорт, който се играе от двама души с буквата „т“, Певец или певица с „П“ и т.н. Всеки от играчите има 12 секунди за отговор. Този, който първи отговори правилно, печели точки (при това, гейм мастърът не пропуска да засече време: Играч три, справяш се като шампион. Ти отговори 9 секунди преди отреденото време. Печелиш 54 точки.

Правилата се променят в хода на играта. Модераторът може да реши да предизвика двама от играчите на дуел. Ако сгрешите отговор на някой въпрос, например, Отборен спорт с „р“, печели противникът ви. Ако някой играч е бездеен, Game Master-ът ще го събуди, като му даде 5 секунди за отговор (Индивидуален спорт със „с“). Голямо напрежение настъпва, когато на всички играчи се дават две букви за две различни думи, само с 3 секунди за отговор. Влечуго с „д“ и влечуго с „к“. „Гущер“ и „кущер“, изстреля най-малкият, „Кущерът“ е брат-близнак на „гущера“. Как да не му зачете човек точките!   

Темите

Темите в „Треска за думи“ са най-различни. Свързани са с храна, предмети, спорт, растения, животни, история, география, имена на хората, филми, музика, хоби...За част от тях децата дават един отговор, а големите – друг. За облекло с „я“ бабата се сети за ямурлук, а малките за яке. За държава с „Т“, която граничи с море или океан, каката каза Турция, а баща й – Туркменистан. За някои въпроси децата веднага се сещат: ястието с „п“ е пица, а нещо с „п“ в кухнята – печка. На други знаят отговора, но...блокират: Нещо, което лесно забравяме, с буквата „к“ (ключ, естествено!). Или пък знаят правилния отговор, но изстрелват по-приятния такъв: здравословно нещо с буквата „с“ не е нито „спорт“, нито „спанак“, а...„сладолед“. Само един-два въпроса ги затрудниха, защото са от друга епоха: Нещо с буквата „м“, което се колекционира. Обяснихме какво е марка и защо се лепи върху пощенски плик. За Професия с буквата „а“, съществувала и през Средновековието, и ние не се сетихме за 12 секунди.

Дайте ни трéска    

В средата на XX век американската певица Пеги Лий записва песента Fever, която се превръща в световен хит. Кавър версии на Fever прави кой ли не – Елвис Пресли, Мадона, Бионсе, Шърли Беси, Майкъл Бубле. Възможно е създателите на „Треска за думи“ (Word Fever) от компанията Zanzoon да са се вдъхновили именно от тази песен, когато са измисляли играта. Но най-вероятно това е само в нашето въображение. Едно обаче е сигурно: играта „Треска за думи“ кара децата да се вълнуват и ги въодушевява почти толкова силно, колкото песента Fever вълнува нас, големите, вече повече от половин век.

Назад към всички статии