БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Интерактивната играчка Peek-a-Roo от Хиполенд

Тя е хем панда, хем кенгуру. Има торбичка, в която се е сгушило нейното бебе. Натиснеш ли лявата й плюшена лапичка, коремчето й ще започне да мърда и от нея ще се покаже очарователна главичка. Peek-a-Roo  е страхотна интерактивна играчка със 150 звука, 10 игри, песни и мелодии. Няма как децата ви и техните приятели да не се влюбят в нея. Гаранция-Франция.   

Първата изненада

Peek на английски означава „надничам“, а Ру, правилно се досетихте, е името на малкото кенгуру от „Мечо Пух“. За майката никъде в инструкциите не пише, че се казва „Кенга“, но ние ще я наричаме така за удобство. Вие, естествено, можете да й дадете друго име.

И така, когато разопаковате Peek-a-Roo, не знаете какво бебе ще ви се падне – в розово, лилаво или синьо. Това е първата изненада.

Можете да видите, почувстваме и чуете как бебето се движи в коремчето. Погалете Кенга, тя ще издаде одобрителен звук и ще кимне с глава. Коремчето й ще започне да мърда. Първо ще се покаже само главата на Ру. Начинът, по който „се държите“ с мама Кенга, влияе върху начина, по който бебето ще излезе от торбичката – може да наклоните Кенга наляво или надясно, да я накарате да отскочи или пък да се засмее. Съответно Ру ще „изскочи“ сънливо и бавно или развълнувано и готово за скокливи приключения.

Ру има пухкави плюшени уши, а върху личицето си – същите мотиви като на Кенга (ако ви се е паднало розово бебе, те ще са в розово, ако е лилаво – в лила).

Как да играем с Peek-a-Roo

Десетте игри и различните реакции на Peek-a-Roo се „отключват“ като натиснете лявата лапичка на Кенга. После трябва да поставите Ру на различни места. Например да го допрете до бузката на майката. Тогава Ру ще даде целувка на мама. Ако го поставите върху главата на Кенга, тя ще започне да пее песни, а Ру – да танцува. Има бързи песни, приспивни песни, песни-поздрав, песни като на манифестация.

Играта Хвани ме, ако можеш: бебето се показва от торбичката на мама с различна скорост, а вие трябва да го уловите преди да се е скрило отново там. Супер забавна игра! Panda Rooloo пък е нещо като криеница. Ру се движи между главата и бузката на Кенга и тя трябва да го открие. В играта на Дует мама пуска ритъм (като натиснете лявото й краче, нали помните?), а бебето изпява текста на песента. Ако искате да смените темпото и да чуете целия репертоар, просто трябва да поставяте Ру на различни места. Може да се включите към караокето и вие, разбира се!

В края на деня бебето вече е уморено от игри и трябва да се сложи да спи. Както е редно, първо Ру ще даде целувка за „Лека нощ“, а това става, правилно се досетихте, като допрете Ру до бузката на Кенга. Сложите ли го под рамото на мама, тя ще наклони глава на една страна, ще го гушне, ще започне да го люлее нежно и да му пее приспивна песен. Ако прекъснете песента и сложите направо Ру в леглото, извинете, в коремчето на мама, то изморено ще ви каже Уека, Уека (Nightie-Nightie!) и ще се отпусне в блажен сън. Дори ще го чуете тихичко да похърква като истинско бебе със запушено носле.  

Реакциите на децата   

Дадохме Peek-a-Roo  на деца на различна възраст. Харесаха я дори 4-годишни момченца-близнаци. Казаха, че кожата й е от коприна. Първоначално си мислеха, че е плюшена играчка за гушкане преди сън, но скоро я определиха като най-веселия нов приятел за игра. Макар на инструкциите да пише, че Peek-a-Roo е за деца над 5 години, истината е, че е най-много с нея си играха приятелските деца между 3 и 5 годинки (не че Peek-a-Roo не си пожела и 10-годишната ни кака!).  

Предимствата на Peek-a-Roo

Интерактивни са както мама Кенга, така и Ру. Те издават звуци и пеят, движат се повече от симпатично и демонстрират какви ли не реакции – от сънливо настроение, през игриво, до бясно-подскачащо.

Бебето е загадка – не знаем какво ще ни се падне, преди да сме разопаковали играчката.

Peek-a-Roo има страшно много игри – само с Ру, само с Кенга, едновременно с майка и дъщеря. Peek-a-Roo  насърчава различни действия от страна на детето – то може да гали играчката, за да предизвика реакция, да я гъделичка, потупва, разклаща, да скача, пее и танцува заедно с нея.  

Peek-a-Roo е с невероятна визия и атрактивни цветове. Мека е на допир и суперзабавна за игра. Тя е издържлива и безопасна. Няма нито един недостатък. Даваме й шест звезди от шест. Всъщност седем от шест.

 

      

Назад към всички статии