БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Великден по детски

 

Великден е един от най-светлите и най-почитани християнски празници. Дните около него са именно тези, в които можем да научим малките човечета да почитат традициите, да се забавляват и същевременно да осъзнаят важността на семейството и прекараното заедно време.

През детските очи Великден е като една малка Коледа, неговото очакване предизвиква вълнение и еуфория във всички малчугани. Въпреки напрегнатия график около трескавите приготовления може да отделите време за забавление, което ще ви се отблагодари с ценни семейни спомени. Ето нашите предложения как да направите това очакване, а и самия празник още по-забавни и интересни:

1.  Великденските кошнички - с малко усилия се постига много красота

С малко разноцветна хартия, стар вестник или списание, ножица и няколко дървени кошнички може да направите чудеса. Спрямо наличните материали, преценявате какво количество ви е необходимо и разчертавате лентичките върху наличната хартия и тънко ги нарязвате. След това ги поставете на дъното на кошничките и подреждате красивите яйца. Не отнема много време, но ефекта е гарантиран.

2.  Яйца от картон – перфектната декорация

Един от най-забавните ангажименти, с които може да привлечете детското внимание, е направата на големи великденски яйца или празнични гирлянди. Необходими са ви картон, цветни бои, флумастери, моливи и всички подръчни декоративни материали. Очертавате внимателно формата и размера на яйцето. След това го оцветявате и оставате боята хубаво да изсъхне. Може да залепите тематични лепенки и да ги обедините в един дълъг гирлянд.

3.  Да боядисваме заедно!

Децата трудно различават здравите от счупените сварени яйца, но идеално различават цветовете. Магията на боядисването е като магнит за тях и те са готови да сътворят шедьоври. Има известна вероятност, малчуганът да грабне точно тези, които са най-сполучливи и само секунда по-късно да са или на земята или на друго, неподозирано от вас място. За да се предотвратят подобни нежелани събития, съберете всички счупени яйца в една кошница и нека детето ги украси по негово желание. Спрямо възрастта на детето може да се използват различни материали, с които да се постигнат оригинални апликации. Кой знае, крайният резултат може да е по-добър от вашия.

4.  Великденски албум.

Какво му е нужно на едно дете – стар фотоапарат и свобода за творчество. Идеята да направи собствен албум от фотоси, озаглавен нестандартно, ще го вдъхнови истински. Добре би било да поставите и срок, в който детето да се вмести. Например три дни около Великден или цяла седмица. След това разгледайте албума заедно и изберете най-добрите снимки, които да поставите в рамка.

5. Най-важното е всички да бъдем заедно.

Преди всичко, най-важното по време на празничните дни е да бъдем заедно

със семейството и приятелите. Независимо от хилядите задачи, нека тези дни

са повод за усмивки и генератор на незабравими спомени.

 

Желаем ви слънчеви великденски празници и нека тези дни се превърнат в незабравими семейни мигове!

Назад към всички статии