БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Знаете ли, че новородените бебета виждат света по различен начин и не така цветен?

Зрението при новородените не е така добре развито, както останалите сетива. Много учени смятат, че докъм 6-тия месец те не различават цветове и нюанси, както и не виждат ясно контури и форми. Поради тази причина новородените различават най-добре контрастите в цветовете, особено контраста между черно и бяло, и то на много близко разстояние. Правилната визуалната стимулация на детето още в първите му дни е много важна. Освен черно-белите образи, бебетата имат предпочитания към кръгли форми и към лица на хора, като дори се смята, че очите предизвикват особен интерес тъкмо заради контраста, създаван между зеницата и склерата (бялото на окото). Колкото повече информация получава бебето чрез всичките си 5 сетива, толкова повече връзки се създават между нервните клетки, което благоприятства цялостното развитие на мозъка.

За новороденото най-добре избирайте подходящи и безопасни играчки с контрастни цветове, в началото в черно, бяло и червено, с „огледала“, звуци и различни на допир материи. Разположени в близост до лицето му, то ще може да различи контурите им и ще се опитва да ги докосва. В началото няма да ги вижда ясно, но с времето зрението му ще се развие, ще започне да вижда все по-далече и постепенно ще може да различи и по-ярки цветове.

 Хиполенд предлага богат избор на подходящи, качествени и безопасни играчки за всяка възраст и за всеки етап от развитието на бебето. Вижте тук предложенията ни, особено подходящи от първите месеци на бебето - https://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-igrachki.

Назад към всички статии