БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Златният юбилей на любимата „Барби“!

 

През 2019 г. любимата на малки и големи кукла Барби ще навърши 60 години. Тя не е само играчка, а личност с влияние в социалните мрежи с милиони последователи и значими обществени каузи. В периода от създаването ѝ през 1959 г. до 2018 г., са продадени близо 1 милиард екземпляра и независимо колко пъти Барби променя визията си, тя остава любимата кукла на поколения малки и пораснали момичета. Нейната популярност може да се сравнява с тази на известни брандове като Монополи и Hot wheels.

Идеята за създаването на популярната кукла възниква в следствие на ограничения избор на играчки за дъщерята на Рут Хандлър (заедно с нейния съпруг Елиот Хандлър са създатели на популярния бранд “Mattel”). Барбара Хандлър може да се превъплъти единствено в образа на майка, докато брат ѝ има избор какъв иска да бъде по време на игра - пожарникар, астронавт или лекар. Това вдъхновява Рут Хандлър да създаде кукла, която да показва на момичетата, че имат избор и могат да бъдат всичко, което си пожелаят. На 09 март 1959 г. Барби дебютира на нюйоркския панаир на играчки. Очакванията са доста скептични, защото тя е много по-различна от куклите, които са модерни по това време. Въпреки това успехът ѝ е повече от забележителен.

След стотици писма със запитвания за приятеля на Барби, на 11 март 1961 г., “Mattel” представя Кен. През годините популярната кукла минава през над 200 професии, някои от които са моден редактор, медицинска сестра, стюардеса. Една от интересните образи, в които се превъплъщава тя е този на войник от американския флот и морската пехота, а за униформите ѝ “Mattel” получава официално одобрение от Пентагона.

Барби има значителна популярност и в социалните мрежи, което я прави актуална и в съвременния свят, за който технологичният начин на живот е ежедневие. През 2015 г. стартира нейният собствен влог канал, в който тя споделя с последователите си интересите, преживяванията и всичко, което е част от нейния ден.

Интересен е фактът, че всъщност Барби има фамилия и секретно второ име, което е малко известно и така пълното ѝ име е Барби Милисент Робъртс. Освен кукла, тя има и отговорна социална мисия - да подкрепя и вдъхновява малките момичета и да е пример, че мечтите могат да бъдат постижими, ако достатъчно вярваме в тях.

Разгледай Барби света, който Хипо може да открие за теб тук.

Назад към всички статии