БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Всичко, което блести, e Glitterific

„Блясъкът е винаги вариант“ е мотото на тази занимателна игра за деца от 3 до над 33 години. С нея  малките и порасналите дами могат да украсят любимите си дрехи и аксесоари или да направят прекрасна картичка. С много брокат в пепел от рози или златисто. Защото всичко, което блести, е Glitterific.  

Какво представлява Glitterific?

На англйски език glitter е „блясък“, а terrific – страхотен. Така се е получило gliterrific, нещо като страхоблясък.

В комплекта има 1 уред с вакуум за поставяне и почистване на брокат, 2 тубички с цветен прашец в пепел от рози и златисто, 2 листа с матрици на стикери и 3 за free-style лепенки.

И така, спирате се на един от двата цвята брокат и го слагате в машинката. С единия от двата бутона нанасяте блясък върху стикера, който сте си избрали, а с другия  го почиствате.

Можете да украсите почти всичко – вещи, дрехи, аксесоари, картини. Което харесвате, става още по-блестящо. Само не пробвайте татуировки, не става, опитахме.   

Стикерите-матрици са разнообразни, за различни възрасти и предпочитания. Грамаданското птиче, звездичките, панделката, диамантът, дъгата с облаците и сърчицето навярно ще допаднат повече на момичетата. Надписът на английски „Glitter is always an option“ може би е по-подходящ за тийнейджърите. Както и знакът на хипитата, който също може да бъде богато разкрасен с брокат. Друг е въпросът дали детето знае какво означава този знак, както и девизът „Прави любов, а не война“, но защо пък не? Ами ако от бебе родители с руси плитки и разкроени цветни поли го водят на палатки и каравани, този стикер е точно за това дете.  

През погледа на родителите

На детето не му трябва възрастен, за да започне да си играе с Glitterific, както е с много други игри, които трябва да сглобим с него в най-неподходящия за нас момент. Докато вие сте заети, то вече е посипало с цветен прашец килима, но по-важното е, че си е избрало самО стикери, самО е намерило подходящи за украсяване неща, самО се оправя с брокат-машинката.  

Вие просто трябва от време на време да кимвате утвърдително с глава: „Харесва ли ти картичката ми с Glitterific пеперуда?“. „Виж как си украсих слънчевите очила!“. „А шапката за плажа хубава ли е?“.

Е, може и да употребите отрицателната частица „не“ в отговор на въпроса: „Дали да не залепя няколко сърчица на лаптопа ти?“. Или с почуда да откриете, че на телефона на съпруга ви има стикер с пеперуда от злато. Но нали затова са съпругите или свекървите, за да махнат калъфа с пърхащите крилца преди важната бизнес среща на съпруга / сина.  

Всичко това обаче е заради нас, не заради играта.

През погледа на децата

Glitterific е играчка, с която не само можеш да направиш нещата по-бляскави, но и да ги украсиш.  Например някоя рисунка, раница или пък други неща, като диадема, термос, шише за вода. Има и бели листове, за да си направиш сам стикери. „Можеш да украсиш и любимата ти картина.“, каза 7-годишната. Каката, която е на 10, си направи стикер със стреличка, защото е зодия Стрелец. Все още не сме й обяснявали, че това е стрелата на Амур и че едни от най-популярните мъжки татуировки в една друга България бяха на пронизано със стрела сърце. Най-малкият, 5-годишният, изработи картичка със звезда и с надпис: „Обичам те сЮлно!“ (навярно е чул „л“-то в „силно“ като „у“,  а пък „и“ плюс „у“ е равно на „ю“).

Glitterific: къде, кога и как?

В инструкциите съветват по време на творческия процес с Gliterific мебелите да се покрият с нещо. Не е изобщо толкова страшно, само килимът може да бъде леко попроменен. Затова вариант е да изнесете играта навън – на поляната в парка или в градината. Ако децата се нацупят на „Народна топка“ или на „Пиян морков“, защо да не се успокоят с мъничко блясък? 

Тази игра е идеално занимание за децата в затворени помещения и по време на дъжд.  

А както знаем, дъжд се изсипва като из ведро или през единствените 6 дни отпуска през лятото, или през най-дългоочаквания уикенд.    

Назад към всички статии