БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Време за кеш

 

С тази машина децата научават ценен урок за парите, докато ловят банкноти във въздуха

Сещате ли се как във филмите стотици банкноти летят над главите на хората, а те се опитват да ги хванат? А пробвали ли сте да ги уловите, преди да докоснат земята? С кеш машината на „Хиполенд“ това е възможно. Докато на шега правите първия си един милион, научавате ценен урок за тези „всеобщи еквиваленти“, както беше нарекъл парите Карл Маркс.

Правилата: може и ваши собствени

Играта съдържа машина за „изстрелване“ на пари с въртяща се ръчка, банкноти, специални талони, празни листчета и на две места по 1 милион (Парите, не само в играта, но и в реалността, могат да се изпарят за нула време, затова е добре да имаме резерв, нали?). Празните листчета са, за да напишете ваши правила. Например, „Вземи 10 К от приходите на друг играч“, „Измий колата!“, „Печелиш закуска в леглото до края на месеца“ (Каквото ви хрумне – наказание или награда, но май второто е по-добро, защото кой не обича подаръци и похвали?). Банкнотите са в различни цветове и с различна стойност. Лотарийните билети удвояват и утрояват „приходите“. Бордовата карта e за да НЕ събирате пари от пода; талонът за химическо чистене – за да ГИ събирате. Най-страшен е талонът от данъчните. Хванете ли го, губите всичко.    

И така, поставяте всички банкноти в машината. Един играч ги изстрелва във въздуха, а другите започват да ги събират, като чуят възгласа „Време за кеш“. Който първи „направи“ милион, печели.

В машината се побират различни видове валута, а за нестандартните е предвиден адаптор. Така че поизтупайте от прах египетските долари и сръбските динари, и си направете „облак“ и с тях.

Игра за цялата рода

Докато се опитват да уловят ценната банкнота от един милион и избягват известието от данъчните, децата се заливат от смях, смеят се и очите им. Най-весело е, когато кеш машината е високо над главите и се върти бавно вляво и вдясно. Тогава мама подскача по-високо, отколкото на ръченицата на сватбата, баба избърсва най-накрая очилата, за да вижда през тях, а дядо отива да си вземе колана за кръста от гаража.     

Излезете ли с кеш машината в парка, и други семейства ще поискат запознанство с вас. Навярно ще ви забележат и органите на реда, но те, естествено, разбират, че става въпрос за игра. 

Колко данъци има в една баничка?

Кеш машината е подходяща и за онези, които обичат да образоват. Какъв по-удобен момент да обясните на децата, че парите не падат от небето. Че „К“ на банкнотите произлиза от гръцкото kilo, което означава „хиляди“. Ако детето смята до 100, покажете му как става с 4- и 5-цифрени числа. Какво е фалит и колко данъци има в една баничка са други уроци, които можете да преподадете, паднат ли се тези талони в играта.  

***

Веднъж, като деца, със сестра ми си направихме „истински“ стотинки от хартия и отидохме в бакалията. Поискахме хляб, мляко, локум и много бонбони. Продавачът изпълни поръчката ни с усмивка...Едно от предимствата на кеш машината е, че „изстрелва“ и големи, и малки, във време и в пространство, в които всичко е възможно. Освен това, с тази игра цялото семейство се смее без причина, заразително, с отметната назад глава...

Откога не се бяхме виждали така?

Назад към всички статии