БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Ученици от Софийската математическа гимназия се завърнаха с 12 медала от олимпиада в Индия

Математиците осъществиха пътуването и участието си в международното състезание и благодарение на финансовата подкрепа от Хиполенд.

Младите математици от столичната математическа гимназия спечелиха цели 12 медала, сред които и златен. Престижното международно математическо състезание IMC се проведе от 25-ти до 31-ви юли 2017 г. в Лакнау, Индия. Нашите ученици успяха да се преборят за призовете с конкуренция от малки математици от 41 страни, сред които Индия, Тайланд, Хонг Конг, Виетнам, Австралия, Канада, Сингапур, ЮАР.

Талантливите математици от СМГ завоюваха бронзови медали в отборното класиране, а в груповото състезание, където се отчитат индивидуалните резултати, са абсолютни шампиони. Златен медал заслужено спечели десетокласникът Иван-Александър. Това е второто му отлично представяне на олимпиада за последните няколко месеца.

„Със самообладание и ако успееш да запазиш спокойствие, успяваш да се справиш”, казва Иван-Александър.

Останалите медалисти, също толкова развълнувани, споделиха емоциите от участието си:

„Състезанието беше трудно. Мисля, че дадохме всичко от себе си и постигнахме успех”, радваше се Андрея Христова.

„Купата, която държа, е за групово представяне, което представлява сбор от индивидуално и отборно. Купата е за първо място”, похвали се Денислав Георгиев.

Не за първи път Хиполенд подпомага финансово математическите отбори от СМГ за участие в престижни международни състезания, където те по традиция се представят повече от достойно и обират почти всички медали. Поздравяваме младите таланти за отличното представяне и им пожелаваме още много медали и отличия, както в математиката, така и в живота!

Репортажа може да видите тук

Източници: www.nova.bg

                      www.bnt.bg

 

Назад към всички статии