БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Ученици от СМГ обраха медалите на състезание в Южна Корея!

Бългapcĸитe yчeници oт Coфийcĸaтa мaтeмaтичecĸa гимнaзия „Πaиcий Xилeндapcĸи“ (CMГ) oбpaxa мeдaлитe нa Ceдмoтo мeждyнapoднo cъcтeзaниe пo мaтeмaтиĸa WМТС 2016 в Южнa Kopeя.

 

Децата се върнаха в България с три златни, девет сребърни медала и първо място в отборното класиране.

Българските деца мериха знания с 650 свои връстници от близо 20 държави от цял свят по време на състезанието в Южна Корея. Състезанието бе в три етапа: индивидуален, отборен и щафета.

В надпреварата участваха общо 75 отбора от САЩ, Китай, Корея, Тайван, Тайланд, Филипини, Хонг Конг, Индонезия, Австралия, Египет, Сингапур и други. България бе представена от два отбора на Софийската математическа гимназия.

В понеделник с медали на гърдите се прибраха златният медалист Иван Тагарев от 6 г клас и сребърните медалисти - Андрея Христова и Борис Петруняшев от 6 а клас, Антония Илиева и Благо Гунев от 6 г клас и Константин Илиев от 7 г клас. Учители и ръководители на учениците са Илия Костов и Мария Томова.

Деветокласниците Евгени Кайряков и Иво Петров се прибраха  на родна земя със златни медали. А съучениците им от 8 д клас Анна Михалкова, Ева Кортезова, Светлин Лалов и Иван Георгиев от 8 б клас – със сребърни медали. Учител на учениците от 9 клас е Илиана Цветкова, а учители на учениците от 8 клас и ръководители на отбора са Елена Киселова и Ваня Данова.

Българските представители на WМТС 2016 пътуваха с подкрепата на Хиполенд. Техният впечатляващ успех  е гордост за цяла България. 

 

снимка: btvnovinite.bg

Източник: nova.bg

 

Назад към всички статии