БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Със „Супер вълшебният джин“ детето играе самό часове!

 

Помните ли как духът от арабската приказка издигна пищен палат само за ден и ожени за султанската дъщеря бедния син на шивача Аладин? Духът от играта „Супер вълшебният джин“ прави още по-невъзможни неща – оставя ви да работите или да си почивате докато детето ви играе самό в продължение на часове. Дни?  

„Супер вълшебният джин“ е за момченца и момиченца над 5 години, но може да се играе и по-малки. Единственото, което те трябва да направят, е да си намислят професия, облекло, спорт, животно или плод-зелечук. Вълшебният джин ще ги познае, като задава ту сериозни, ту смешни въпроси, а детето ще отговаря само с 5 реплики: Да, Не, Не знам, Зависи, Повтори и Върни назад. Думи, които научаваме още преди да навършим пет, нали?

Накратко: детето си намисля нещо, отговаря с 5 реплики и се забавлява докато джинът познае или не познае намисленото. Ако пък семейството ви е с две деца, пак има вариант: едното дете си намисля професия, спорт, плод, зеленчук и така нататък, и го прошепва на другото (за да не чуе играчката). После двете деца се редуват да дават отговори.  

Супердухът от играта ще ви победи при ябълка, ягода, чушка, хокей, трико и дори бюстие. Ще познае и словосъчетания като фигурно пързаляне и спортна гимнастика. Е, малко ще се затрудни със шорт-трек и детегледачка, но сигурно защото в играта, ей така от любопитство, с трудна дума, се е включил някой голям.

Макар и родом от Франция, Вълшебният джин говори на български и използва сравнения с българската  азбука: „Думата, която си си намислил, започва с п като Пловдив, нали?“. Знае неподозирани факти, но не се издава, че е интелигент. Ако те попита „Това животно опасно ли е за човека“?, обясни 6-годишната ми дъщеря, но ти си си намислил „слон“, трябва да му отговориш „Зависи“. Джинът сигурно знае, че в света повече хора ги стъпква слон отколкото ги изяжда акула...Нали, мамо?, поясни тя.

Вълшебният джин прилича на Гастон от приказката за Бел или на Карлсон, който живее на покрива: А-ха! Аз съм практикувал всички професии!, ще ви каже с огромно задоволство. Той пуска шегички докато се опитва да прочете мислите ви: Хайде на бас, че си мислиш за...треньор на комари-акробати. Вълшебният джин не се предава лесно: Знам...не ми казвай...Ако мистичните ми сили не грешат, ти си мислиш за...Справедлив е като любимата госпожа от детската или от училище: Браво, ти ме разби!...Но ще ми дадеш шанс за реванш, нали?

Супер вълшебният джин е не просто интерактивна играчка. Той е повече от софтуеъра, който предвижда следващия ход в играта на шах. В арабските приказки вълшебните духчета се подчиняват на човешката воля. Те изпълняват заповеди и забрани. Същевременно са и мини божества, към които се обръщаме с молба за помощ. Ако мистичните ми сили не грешат, каква по-силна молба имаме в момента от тази, поне за час-два, да не бъдем приканвани да участваме в игра номер хиляда и едно за деня?

 

Автор: Верислава Йорданова

Назад към всички статии