БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Общи условия за пазаруване в онлайн магазина на ХИПОЛЕНД на ЛУД ПЕТЪК, 12.05. и 13.05.2023г./петък и събота /

Мили приятели,

Във връзка с традиционната национална промоция  ЛУД ПЕТЪК на 12.05. и 13.05.2023г. /петък и събота/ в електронния ни магазин www.hippoland.net, за ваше улеснение даваме няколко кратки отговора какво точно може или, съответно, не може да се случи на ЛУДИЯ ПЕТЪК.

 1. Какво ще се случи на ЛУДИЯ ПЕТЪК?

Всички продукти, достъпни за онлайн поръчка в интернет магазина на ХИПОЛЕНД в петък и събота, 12.05. и 13.05.2023г., ще се продават с 25% отстъпка при покупка на 2 или повече артикула в един касов бон.  Напомняме, че част от асортимента ни ще бъде налична само в част от  физическите магазини/НО не във ВСИЧКИ магазини от веригата!/, а артикулите от този асортимент – изрично обозначени на сайта ни. Причините даден артикул да не бъде достъпен за онлайн поръчка са няколко:

 • ограничена наличност на тази стока, което може да доведе до нейното изчерпване още в началото на първия ден от ЛУД ПЕТЪК. Това ще огорчи част клиентите ни, които могат да си поръчат същата стока, когато тя вече ще е изчерпана;
 • голям асортимент от цветове или различни герои от определени серии, което ще повиши риска да ви бъде доставен различен от предпочетения от вас артикул.
 1. Колко време ще трае тази „лудост“?

2 дена – петък и събота, 12.05. и 13.05.2023г., от 00:00ч. до 23:59ч. ще можете да направите своята онлайн поръчка на www.hippoland.net .

 1. Аз съм регистриран потребител и ползвам отстъпка 3%, 5% или 7%. Ще важи ли отстъпката ми в този ден?

Не. Пазарувате само с предвидената за тези 2 дена 25% отстъпка при покупка на 2 или повече артикула в един касов бон. 

 1. Има ли ограничение колко бройки ще поръчам?

Да. Максималното количество, което можете да поръчате от даден артикул на 12.05. и 13.05.2023г., е 5 броя. Поръчки, направени от търговци на едро в дните на ЛУД ПЕТЪК, няма да се приемат. Търговците на едро могат да се свържат с централния офис на ХИПОЛЕНД и да договорят количества, които да закупят в дните преди или след ЛУД ПЕТЪК.

 1. Трябва ли аз да ви звъня или вие да ми звъните за потвърждаване на поръчката и как да разбера, че успешно сте получили поръчката ми?

Успешно завършена поръчка приключва с ето такъв финален екран:

 

Ако сте го видели, можете да бъдете сигурни, че вашата поръчка е постъпила в системата. Съветваме ви за всеки случай да запишете номера на поръчката. Ако след завършване на поръчката не видите горепосочения екран, проверете дали не сте получили имейл с поръчката в пощенската си кутия/вкл. и в спам папката/. Ако я няма, значи има проблем и трябва да направите поръчката си отново.

Моля, преди завършване на поръчката, проверете още веднъж дали попълнените телефон, имейл и адрес за доставка са коректните, без грешки.

Не очаквайте телефонно обаждане за потвърждение на поръчката! Системата ще изпрати автоматично потвърждение за постъпила поръчка на имейл адреса, който сте посочили. Ако имейл адресът е грешен или пощенският ви сървър има прекалено силни антиспам защити, има вероятност да не получите потвърдителния имейл от нас или той да попадне в спам папката ви. Липсата на потвърдителен имейл не означава, че поръчката ви не е получена. Ако сте видели финалния потвърдителен екран, бъдете сигурни, че поръчката ви е постъпила в системата.

 1. За колко време ще бъде доставена поръчката, която съм направил на 12.05. и 13.05.2023г.?

Поради очаквания значителен брой поръчки от цялата страна и необходимостта от повече технологично време за тяхната обработка, всички поръчки, приети между 00:00ч. и 23:59ч. на 12.05. и 13.05.2023г., ще бъдат обработени и предадени на куриер за доставка в срок до 30.05.2023г. включително.

 1. От коя куриерска фирма да очаквам пратката си?

Хиполенд работи с куриерските фирми СПИДИ, ЕВРОПЪТ и ЕКОНТ. Поръчките на едрогабаритни артикули се доставят само с ЕВРОПЪТ. Поръчката ви ще бъде изпратена с една от тези фирми. Изборът на фирма за доставка не е по желание на клиента, а е наше решение. В момента, в който поръчката ви се обработи и тръгне към вас, ще получите автоматичен имейл от коя от трите фирми да очаквате пратката, както и номер на товарителница на съответната фирма. Ако сте избрали опцията за доставка „офис на СПИДИ“ или „офис на ЕКОНТ“, тогава ще получите пратката си по СПИДИ или ЕКОНТ  до техен офис и те би следвало да ви уведомят със СМС, когато тя пристигне в офиса им. Практиката обаче показва, че това не винаги се случва. Затова ви препоръчваме 3-4 дена след като получите автоматичния имейл с номера на товарителницата, да проверите в избрания от вас офис на СПИДИ или ЕКОНТ, без да чакате СМС от тях. Служителите на онлайн магазина на ХИПОЛЕНД  не разполагат с информация за движението на вашата поръчка, след като тя бъде предадена на куриерите. Имайте предвид, че срокът за престой на пратка в офис на куриерските фирми СПИДИ и ЕКОНТ е 7 дни. След изтичането на този срок пратката се връща автоматично към нас. ХИПОЛЕНД не носи отговорност за непотърсени/отказани от страна на клиента и върнати към нас пратки. Такива пратки няма да бъдат изпращани повторно. ХИПОЛЕНД не носи отговорност за некоректно подадени от клиента данни и съответно за неуспешния разнос на такива пратки. ХИПОЛЕНД напомня на всички свои клиенти да използват правото да отворят пратката си преди заплащане и, ако установят увреждане, да съставят „Двустранен протокол за увредена пратка“ с куриерската фирма, като след това се свържат с нас на 02/40 484 или на имейл [email protected].

Моля, съхранявайте надлежно всички придружаващи пратката документи.   

 1. Има ли вероятност поръчката ми, направена на ЛУД ПЕТЪК, да не бъде изпълнена?

Да, има вероятност артикул, поръчан на 12.05. и 13.05.2023г.,  да бъде изчерпан в цялата верига ХИПОЛЕНД по време на ЛУД ПЕТЪК. В този случай ще бъдете информирани с имейл или телефонно обаждане, когато започнем да обработваме поръчката ви в дните след ЛУД ПЕТЪК и ще ви предложим, ако желаете, да си изберете друг артикул, за който ще ползвате 25% отстъпка при спазване на условието за покупка на 2 или повече артикула в един касов бон. Предложението важи само за артикули, които могат да се закупят онлайн, и не важи за артикули, които се предлагат само в част от физическите магазини на веригата/не във всички/. В случай че не сме в състояние да изпълним поръчката ви или част от нея, ще се опитаме да се свържем с вас по телефон или имейл. Ако не отговорите до 3 дена след обаждането/имейла, ще анулираме поръчката ви служебно.

 1. В какъв срок мога да заменя неповреден и в добър търговски вид продукт, задължително придружен с касов бон, закупен на ЛУД ПЕТЪК от онлайн магазина на ХИПОЛЕНД?

Неупотребяван и в добър търговски вид продукт, закупен на ЛУД ПЕТЪК от онлайн магазина на ХИПОЛЕНД, можете да замените за друг по ваш избор само срещу предоставяне на оригинален касов бон за покупката. За замяна на стока, получена  чрез куриерска фирма с метод на плащане Пощенски паричен превод / ППП /, моля да се свържете с нас на email еshop@hippoland.net .

Новоизбраният продукт следва да бъде на стойността на касовия бон /или на по-висока стойност и доплащане на разликата в цената/ и в рамките на един календарен месец от датата на получаване на пратката. На новоизбрания продукт отстъпка не се начислява и той се таксува на текущата цена към момента на замяната.

Пример: Платили сте за кукла Х на ЛУД ПЕТЪК 100,00 лв.-25%, общо 75,00лв. Желаете да замените кукла Х с количка У на 5.06.2023г. Количка У в момента на замяната струва 90лв. Следователно ще трябва да доплатите за замяната: 90,00лв.-75,00лв. общо за доплащане 15,00 лв.

Това правило не ограничава правата на клиента по ЗЗП за връщане в 14-дневен срок на продукти, закупени онлайн, както и правото на клиента на рекламация. За тях повече можете да прочетете тук: https://www.hippoland.net/terms-and-conditions. Ако желаете да върнете артикул, закупен на ЛУД ПЕТЪК, в 14-дневен срок, моля, свържете се с нас на имейл еshop@hippoland.net или [email protected], като задължително напишете номера на поръчката, както и вашите претенции и възражения. 

Замяна, рекламация и/или връщане на продукт по онлайн поръчка важат само с оригинален касов бон. Всяка замяна/рекламация и/или искане за възстановяване на сума, която не е придружена от оригинален касов бон няма да бъде приемана от ХИПОЛЕНД.  ХИПОЛЕНД окомплектова всяка пратка с пълен комплект документи – разпечатана поръчка и касов бон, фактура (ако има такова искане от страна на клиента) и формуляр за отказ. Тези документи обикновено са прибрани в джоба на товарителницата на куриерската фирма или в плика(кашона). Изрично молим всички клиенти да внимават при проверка на пратката и да пазят оригиналните документи за покупката.

Ако замяната е по желание на клиента, разходите за куриерската услуга и в двете посоки са за сметка на клиента.

Не подлежат на връщане и замяна хигиенни артикули и артикули за лична употреба. 

Възможно е изчерпване на количествата!

 Хиполенд не гарантира постоянна наличност от всички артикули във физическите магазини и в електронния магазин www.hippoland.net за целия период на промоцията ЛУД ПЕТЪК.

 

Назад към всички статии