БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Незабравим ХЕЛОУИН с децата!

Знаете ли, че празникът ХЕЛОУИН  се отбелязва през нощта срещу 1-ви ноември? Датата се свързва с края на лятото. Тази годишна смяна на сезони е белязана с ритуал, наречен от келтите Samhain, което се превежда като „краят на лятото“. По залез слънце на 31-ви октомври келтите се събирали, палели огньове и танцували около тях, носейки странни призрачни костюми. Има много поверия, свързани с този период на промяна. Вярвало се е, че феи, вещици, вампири и духове на мъртви се скитат по Земята в нощта на празника. Честването на ХЕЛОУИН символизира най-вече вечната борба между доброто и злото. Поверието е, че тогава душите на починалите се завръщат в домовете си. Първоначално празникът се отбелязва в Ирландия, Англия и Франция, а по-късно ирландските емигранти пренасят тази традиция в САЩ. Днес тържества за ХЕЛОУИН се провеждат в много държави, а отскоро този празник вече е популярен и у нас. В повечето райони на САЩ и Канада „номер или лакомство” е практика само за по-малки деца и на хлапетата над 12 години е забранено да се включват в това забавление. За радост на нашите деца, у нас това правило все още не се спазва.  

Въпреки че е смятан за празник на всички зли същества - вещици, призраци и вампири, той е изпълнен и с безброй забавни моменти. Това е денят, в който децата с радост ще ви скроят номер или ще направят подобаваща беля, ако им откажете лакомство. Не вярвате ли? Не ви съветваме да опитвате! :)

Ако се чудите как да направите още по-запомнящ се този празник за детето, украсете дома си с плашеща декорация, направете заедно тиквен фенер или страховит костюм, организирайте забавни игри или конкурси у дома, като например: „Най-интересен фенер - тиква”, „Най-страшна маскировка”, „Най-страшен грим”, „Търсене на скрито съкровище” (някъде у дома),  „Боулинг с тикви“, „Хапване на понички на конец“ , разказване на призрачни истории и много други. Децата обожават да играят роли и идеята да се превъплътят в любим приказен или страховит герой със сигурност ще им допадне.

И не забравяйте най-важното! Забавлявайте се, заедно с децата, запасете се със сладки и бонбони и направете снимки за спомен от най-забавните моменти!

Пожелаваме ви незабравим страховит ХЕЛОУИН! :)

                 

Виж костюми за момчета тук:

                 

Само до 31.10.2015г. в магазините на Хиполенд и при поръчка онлайн ще получите и специален подарък - светещ в тъмното паяк или прилеп при покупка на  селектирани костюми за Хелоуин. Виж повече тук!

 

 

Назад към всички статии