БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Monster Flex за игра или против стрес

Красиви чудовища светят в тъмното и ухаят на ванилови сладки

Помните ли как като малки се състезавахме кой ще направи най-голям балон с дъвка? И кой ще я разтегне наааай-дъъъъълго? Вече не е нужно да учим децата на тази игра, особено в днешните силно заразни времена. Вместо това, те може да се забавляват с Monster Flex  – колекция от 14 страховити създания, които се разтягат по-дълго и от най-дългата дъвка. А две от тях дори светят ярко в мрака.

Разтягащите се фигурки на Monster Flex

На английски език monster означава „чудовище“, а flex – „огъвам се“, „прегъвам се“, „извивам се“.

Колекцията с разтягащи се фигурки съдържа 14 човечета, животни и фантастични създания: върколак, маймуна, горила, полярна мечка, арктически вълк, гризли, Йети, Човека-дърво, Франкенщайн, Айсберг-човека, Човека-скала, Човека-вулкан и...още две, които светят на тъмно. Фигурките са високи около педя (14 см), но се разтягат до около 50 см. Нагоре, надолу, във всички посоки. Теглите колкото можете, след това пускате ръцете и краката, да кажем на Айсберг-човека, и той приема първоначалната си форма.

Всички фигурки имат меко тяло и внушителна паст. Поставени са сякаш в опаковка за желирани бонбони. Ухаят на сладки с ванилия. И имат фантастичен дизайн, от Италия.

Особено желани са фигурките на мумията и скелета, които светят впечатляващо в мрака.

Игра на въображение

Освен за разтягане и игра като в промо видеото, Monster Flex може да се използват за най-различни други неща. Въпрос на фантазия. Скелетът свети толкова ярко, че спокойно с него в ръка детето ще открие някой и друг таралеж в парка. С фосфоресциращата мумия първо него ще забележат по улиците в нощта на Хелоуин. А ако сложи и мумията, и скелета в тъмен ъгъл в скрина на баба, а тя ги открие внезапно, със сигурност ще го „изкаже“ на когото трябва. 

Фигурките развиват не само фината моторика и фантазията, но могат да се използват и с образователна цел. Ако нещо ви стане интересно, попрочетете и разкажете на детето. Съществували ли са наистина върколаци и как така през XVI и XVII век във Франция на кладата са отишли 30 хиляди души само защото са ги смятали за такива? Черна или бяла е козината на полярната мечка? Наистина ли „следите“ на Йети са се продавали на търг в началото на нашия век?

Лек против стрес

На Monster Flex особено ще се зарадват децата на 3+ години, които обичат да си играят или колекционират динозаври, фигурки с животни, бойни фигурки, Нинтендо и т.н. Но не само. Италианците, чиято е идеята за дизайна, използват фигурките и като...антистрес топка.  

Знаете ли, че...?

Първата играчка с разтягащо се човече е произведена през 70-те години на XX век в САЩ. Направена е от латексова гума и желиран царевичен сироп. Бързо се превръща в хит сред децата. Близо 70 разновидности се появяват за по-малко от 20 години в Япония, Германия, Италия, Франция, Австралия. Днес колекционерите са готови да дадат за първите разтягащи се играчки под формата на човек стотици, дори хиляди долари.

Назад към всички статии