БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Малката плувкиня с голямо бъдеще Деси Данова спечели още 4 медала

Два златни медала на 100 м. бруст и 200 м. съчетано плуване, и два сребърни медала на 50 м. бруст и 200 м. гръб спечели талантливата плувкиня Деси Данова в категория „девойки старша възраст“. Деси участва и в щафетата, с която отборът й спечели златен медал, и завърши втори в цялостното класиране. Турнирът се проведе от 24 и 25 април 2021 г., като участие взеха близо 400 деца от 25 клуба. 

 

В края на февруари и в началото на март тази година Деси грабна 9 медала от 2 международни турнира, в които се надпреварваха 1282 плувци. Тя извоюва индивидуално 4 сребърни и 1 бронзов медал, както и 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов на щафета.

 

Деси е двукратен републикански шампион по бруст, републикански шампион по свободен стил, по гръб и по съчетано плуване. Това е наистина впечатляващо – обикновено плувците се специализират най-много в два стила. Тя започва да тренира още в детската градина. Печели първите си медали – за гръб и за кроул – в предучилищна възраст. В момента е на 17 години.

 

ХИПОЛЕНД подкрепя Деси Данова от години. Винаги се радваме, когато тя подобрява постиженията си в този труден спорт и печели отличие след отличие по съчетано плуване, бруст, кроул и гръб. Вярваме, че ще се представи превъзходно и на първенствата през май и юни тази година, резултатите от които са  квалификация за Олимпийските игри в Токио, и от сърце й желаем успех.

 

Назад към всички статии