БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

ЛАСТИЦИ LOOM BANDS - НОВАТА МАНИЯ СРЕД ДЕЦАТА

Последния хит сред децата е плетенето на очарователни гривни от цветни ластици. Модата бързо се превърна в истинска мания, а скоро към това занимание се присъединиха дори родителите. Днес в Интернет можете да намерите множество клипове за това как се правят тези гривни, защото ако не сте наясно, едва ли ще можете сами да си ги изплетете.

Ластиците, от които се изработват те са специални, но всъщност са същите като тези за коса с разликата, че са по-дебели и съответно по-здрави. На пазара днес можете да намерите множество  комплекти за плетенето на тези свежи и ярки гривни, като при повечето се предлага заедно с тях и специален стан. За да се изплетат тези интересни аксесоари за ръката, ластиците трябва да се нанизват съответно в определена последователност и със специална техника. С помощта на този стан наречен loom, вие ще можете да плетете заедно с децата си невероятни гривни от ластици, които да се превърнат в незаменим аксесоари към образа на малчуганите ви. Интересното е, че тук ограничения няма, защото ще можете да правите най-различни модели – цветни или по-семпли, широки или по-тесни и така нататък. Тези гривни се наричат rainbow, тъй като с помощта на въображението на децата ви, те ще могат да изплетат ярки и забавни аксесоари.

И все пак, за да направите тези уникални гривни от вас ще се изисква голяма доза търпение, а също така и да сте по-сръчни в ръцете. Ако вече не сте начинаещи, тогава можете да преминете и към плетенето на по-сложни модели. Едно от най-странните произведения с ластици е рокля, но може би това е наистина прекалено, защото само си представете, колко усилия са хвърлени за изработката на подобна дреха.

От цветните ластици могат да се правят не само гривни, но и доста различни накити, а дори и каишки за часовници.

Ако и вие сте се запалили по тази нова мода, тогава ви съветваме да разгледате нашите неонови или светещи ластици, както и комплектите за плетенето им,  с които изработката им ще е истинско удоволствие не само за децата ви, но и за вас. 

Назад към всички статии