БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Какви са предимствата на виртуалното училище

 

 

 

 

В днешно време децата от все по-ранна възраст навлизат в света на технологиите. Те имат лесен достъп до компютър, таблет, смартфон и работят безпроблемно с интернет. Освен за забавление, технологиите идват на помощ и в обучението - под формата на частни уроци, преподавани във виртуални класни стаи.

Подобно на реална класна стая, виртуалната стая предоставя възможност за провеждане на обучение и е един иновативен начин за преподаване на частни уроци. В нея учителите и учениците общуват, гледат презентации и видеоклипове – обичайните учебни занимания, но поднесени и обсъдени онлайн.

Въпреки че виртуалното училище има своите ограничения, има няколко предимства на онлайн обучението, които го правят иновативно и полезно:

1) Спестява време и транспортни разходи

Защо да попадате в задръствания, да купувате билети за градския транспорт и да прекарвате ценното си време в пътуване, когато можете да запишете децата си на онлайн частни уроци? За тях ще е интересно, а вие ще бъдете спокойни, че те си учат вкъщи.

2) Комфорт

Уроците и необходимите материали се предоставят чрез онлайн платформа, така че учениците да имат лесен достъп до тях, учейки вкъщи. Всяка презентация може да бъде записана. По този начин съдържанието остава достъпно, за да го гледат отново и отново, докато им стане ясен материалът.

3) Достъпност

Предоставят се чудесни възможности за срещи и групови проекти, където учениците обменят идеи.

4) Гъвкавост

Графиците на обучение са гъвкави, съобразят се със свободното време на учителите и учениците.

Това са някои от предимствата на виртуалното училище. Със сигурност онлайн обученията ще стават все по-разпространени. А вашите деца имат ли и други иновативни идеи, свързани с училището на бъдещето? 

Назад към всички статии