БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

КАК ДА ПОДГОТВИМ ДЕТЕТО ЗА УЧИЛИЩЕ?

Подготовката за училище е едновременно приятен и забавен процес, но, заедно с това, този шопинг може да се превърне в истински стрес за децата и техните родители. Това важи особено за първокласниците и родителите им, на които им е за първи път. От своя страна малчуганите или поне болшинството от тях не искат да тръгват отново на училище и да променят графика си от игра към сериозни занимания, докато родителите не винаги са наясно как да се справят със задачата по подготовката за учебния процес и закупуването на всичко необходимо – раници, несесери, тетрадки, учебници, бои, химикалки, моливи и така нататък.

За да избегнете прекомерния стрес, е важно да знаете няколко прости правила, започвайки от това откъде да пазарувате и стигайки до покупката на дребните аксесоари, които често дори излизат по-скъпо, защото са наистина много на брой. Според последните изчисления на специалистите и на загрижени родители, общата сума, с която ще можете да купите всичко от А до Я на децата си за училище, е между 250 и 300 лева. Това, разбира се, е само приблизителна сума, защото в много от училищата се налагат покупки и на допълнителни училищни консумативи, като униформи и др. Разбира се, най-важната част от този училищен шопинг са удобните раници. Важно да обърнете особено внимание на тяхното качество, тъй като некачествените модели могат непоправимо да увредят гръбнака на детето Ви и дори да доведат до развитие на сколиоза(изкривяване на гръбначния стълб поради неправилно разпределение на тежестта). Съветваме Ви да избирате само моделите с две презрамки, като е задължително те да са широки. Също така е препоръчително детето, особено в първите училищни класове,  да ползва анатомични модели раници, при които задната част, която опира в гърба, следва неговите естествени извивки. Съобразете се и с ръста на детето, защото, ако раницата е твърде голяма, ще му бъде неудобна и ще му създава постоянен дискомфорт. Много популярни напоследък са моделите тип куфар на колелца. Предимството при тях е, че не тежат на детето/ не ги носи на гърба си/, но, при по-разбити пътни настилки и тротоари, са по-трудно управляеми.

Не забравяйте също така, че красивите и шарени учебни пособия и помагала  в голяма степен ще помогнат на децата Ви да се адаптират към промяната в ежедневието им. Забравете за скучните и банални несесери и тетрадки. Купете на детето си ученически аксесоар/несесер, тетрадка, моливник и т.н., разнообразието е огромно/ с любимите му анимационни герои и то ще ходи на училище с по-голямо желание и ще е по-малко стресирано в час. Много популярни   са и кутиите за храна и шишетата за вода, които могат да имат изключително забавно дизайнерско оформление, отново с любимите герои на децата. Всичко това можете да закупите удобно, на едно място, спестявайки безкрайното обикаляне по магазините, като посетите най-близкия до Вас Хиполенд или поръчате онлайн на www.hippoland.net. И не забравяйте, че децата са си деца и най-много от всичко обичат да играят! Направете първия им учебен ден, особено ако им предстои за първи път да прекрачат прага на училище, емоционален и усмихнат, като им подарите  любима или желана играчка. Така преходът от ваканция към училище ще е по-плавен и по-малко травмиращ и детето ще запази хубав спомен за първия си учебен ден.

Учебният процес е много важен за развитието на детето Ви, но е важно да направите това време за него наистина приятно и полезно. Благодарение на огромния асортимент в магазините на верига Хиполенд тази задача е лесна като детска игра. Не забравяйте също, че, пазарувайки при нас, можете да се възползвате от нашите специални промоционални предложения за училище и игра, на достъпни и много атрактивни цени.

Назад към всички статии