БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Играй бавно! Gravity Tower е страхотна игра на търпeние и сръчност!

Помните ли филма „Живот на ръба“? Той разказва истинската история на французина Филип Пери, който през 1974 г. преминава по въже, опънато между двете кули близнаци на Световния търговски център. В новата игра Gravity Tower  от „Хиполенд“ няма да се наложи да правите чак толкова дръзки неща. Но подобно на филма, ще развиете ловкост, търпение и баланс. Докато се забавлявате до насита.    

Бързи, смели, сръчни

Gravity Tower се сглобява от децата за нула време и има ясни правила. Съдържа строителни блокчета в 4 цвята и с различна големина, една нестабилна основа с 4 отблъскващи се магнити и 1 зарче. Играчите трябва да построят кула върху основата, която се накланя наляво-надясно в зависимост от тежестта, големината, мястото на поставеното блокче и...законите на гравитацията.

Всеки играч хвърля зарче с числата минус едно, нула, едно, две. Ако се падне нула, пропуска реда си. При минус едно маха от кулата едно блокче. За зарче с 1 или 2, поставя 1 или 2 от блокчетата си върху основата. Лесно, нали?

Ако някой обаче не внимава къде поставя своето блокче, не е подбрал правилното големината му, за да запази баланса или пък го е сложил рязко (както обикновено правят момченцата; на тях само страйкове са им в главите), кулата се сгромолясва с разкош. Бързакът обира всички изпопадали „тухли“, включително на противниците си. А играта продължава докато се намери някой, който е използвал всичките си блокчета. Независимо дали построеното прилича на изоставен строеж в испански курорт или на наклонената кула в Пиза, можете да му изпеете You are the Champion (по Queen). И да преминете към режим „За напреднали“, където кордата, на която се държи подвижната основа, е вдигната до най-високото възможно ниво.

Трай, бабо, за хубост

Не е нужно да изнасяте на децата дълга лекция за привличащите се магнити и земното притегляне. Може простичко да им обясните, че нещата не падат нагоре.

Блокчетата може да се поставят върху цялата основа. Започнете с центъра, а ако не е възможно – с периферията, където се концентрира по-малка тежест. Покажете на децата, че за да се запази балансът, трябва да поставят блокчета с приблизително едно и също тегло в две противоположни посоки. А ако някой е кутсузлия със зара – все му се пада минус едно или нула и, горкичкият!, не може да продължи да гради, успокойте го. Преди да закапят крокодилските сълзи. Например с руската поговорка Не везёт ли в картах, повезёт в любви.  

Play Slow!

Gravity Tower е невероятна игра, която изисква сръчност, мислене и мнооого търпение. Тя е нещо като LEGO и Микадо в едно. Тя е за всички, които обичат пъзелите и конструкторите. За онези, които като видят часовник, бързат да го разглобят и да разберат как работи. За онези, които мислят. И за онези, които предпочитат сами да коват правилата. Нашата кака, например, веднага въведе ново правило – не може да наместваш блокчето върху основата, трябва да го поставиш само с един жест, нямаш правото иначе.

Gravity Tower може да се играе от едно дете, от двама, трима или четирима, включая родата, съседите, новите приятелчета от плажа. Но за разлика от пясъчните замъци, за които винаги ни се плаче, ако някой с удоволствие ги развали, тук разрушаването на кулата води само до смях. И силно желание за още игра.  

 

Назад към всички статии