БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

ХИПОЛЕНД помага на тежко болни деца

Веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки ХИПОЛЕНД дарява медицинска апаратура за лечение на деца на Специализирана болница за активно лечение по детски болести „Проф. Д-р Иван Митев“ в София

 

Днес, 14.09.2017г., ХИПОЛЕНД – националната верига хипермаркети за детски и бебешки стоки - дари на Клиниката по нефрология и хемодиализа на Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Д-р Иван Митев“ в София /бул.“Акад. Иван Евстатиев Гешов“ №11/ модерен ехографски апарат от най-висок клас, модел DC-60. Медицинската апаратура е на стойност 25 600лв. и служи за прецизна диагностика в областта на нефрологията.

 Клиниката по детска нефрология и диализа към СБАЛДБ-ЕАД „Проф. Иван Митев“ е единствената нефрологична клиника в България, която обгрижва деца с бъбречни проблеми от цялата страна още от раждането до 18-годишна възраст. Отделението по диализа е единственото детско звено, в което се провежда перитонеална и хемодиализа, и се проследява състоянието на болните деца преди и след провеждане на бъбречна трансплантация. Основен метод за диагностика на нефрологичните заболявания е ехографията на отделителната система. Ето защо е изключително важно това ключово неинвазивно изследване да се провежда с апаратура от най-високо качество, какъвто е ехографският апарат модел DC-60, с много по-добро качество на образа, с повече възможности за детайлно изследване, за по-прецизна и навременна диагностика на нефрологичните заболявания при децата.

Дарението бе връчено на Изпълнителния директор на болницата Д-р Мария Екимова и на Началника на клиниката по нефрология и хемодиализа доц. д-р Мария Гайдарова от г-н Явор Николов – Член на Съвета на директорите на Хиполенд АД и Директор Магазинна мрежа и експанзия. Освен медицинската апаратура, Хиполенд АД дари и играчки за облекчаване на престоя на малките пациенти на клиниката.

Настоящото дарение на медицинска апаратура за нуждите на Клиниката по нефрология и хемодиализа на СБАЛДБ-ЕАД „Проф. Д-р Иван Митев“ е поредният дарителски акт в благотворителната програма на ХИПОЛЕНД. Като добър корпоративен гражданин, ХИПОЛЕНД АД насочва благотворителните си усилия основно към подпомагане на лечението на болни деца, като инвестира сериозни годишни суми за закупуване на медицинска апаратура за специализирани детски отделения и се включва редовно в акциите за събиране на средства за лечение на тежкоболни деца в чужбина. Поредната благотворителна акция на компанията се осъществява утре, 15 септември. От всяка покупка, направена в този ден във всеки от магазините на веригата, ХИПОЛЕНД ще дари по 1/един/лв., като събраната сума ще бъде инвестирана отново в закупуване на качествена медицинска апаратура за лечение на деца. 

 

Назад към всички статии