БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

ХИПОЛЕНД помага на тежко болни деца

Веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки ХИПОЛЕНД дарява медицинска апаратура за лечение на деца на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна – Исул“ 

 

        Днес, 14.04.2016г., ХИПОЛЕНД – националната верига хипермаркети за детски и бебешки стоки, съвместно с Българския Червен кръст, дари на Клиниката по Детска онкохематология /Специализирана болница за деца с онкохематологични заболявания/ на УМБАЛ „Царица Йоанна – Исул“, пет Инфузионни помпи Infusomat ®.  Медицинската апаратура е на обща стойност 21 245лв. и ще послужи за прилагане с прецизност и безопасност на изключително специфичното химиотерапевтично лечение на деца със злокачествени онкохематологични заболявания. 

 

 

     Дарението бе връчено на ръководителя на детската клиника по онкохематология доц. д-р Добрин Константинов от г-н Мариан Колев – Изпълнителен директор на Хиполенд АД и г-н Христо Григоров – Председател на Български Червен кръст. Доц. д-р Константинов обясни, че с дарената апаратура ще може още по-ефективно, точно и прецизно да се провежда животоспасяващата химиотерапия на всички деца, които се лекуват в онкохематологичното отделение, над 150 годишно. Г-н Христо Григоров благодари за благотворителния жест на ХИПОЛЕНД и отбеляза, че компанията е един от най-активните дарители, с парични и предметни дарения, в кампаниите и благотворителните каузи на Българския Червен кръст.

 

 

 

     Настоящото дарение на медицинска апаратура за нуждите на детското онкохематологично отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – Исул“ е част от благотворителната програма на ХИПОЛЕНД по повод десетата годишнина на компанията на българския пазар. Като добър корпоративен гражданин, ХИПОЛЕНД АД насочва благотворителните си активности към подпомагане на лечението на болни деца, както и към деца от социално слаби семейства и такива, които растат без родителски грижи, като се включва редовно както в благотворителните инициативи на БЧК, така и в акциите за събиране на средства за лечение на тежкоболни деца в чужбина. 

 

Назад към всички статии