БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Хиполенд подкрепи 5-годишно момиченце в борбата с рака

Гери е само на 5 години, а вече се бори с тежко онкологично заболяване. До момента тя е преминала през 8 химиотерапии, последвани от трансплантация на стволови клетки. Това ѝ помага да държи коварното заболяване в ремисия, но за кратко.

Нейната болест се нарича злокачествен тумор невробластом. Туморите заемат второ място след злополуките в детската смъртност. Характеризират се с бърз растеж, особена локализация из тялото и чувствителност на повечето от тях към лъчелечение и химиотерапия.

В случая на Гери има 2 активни метастази на втория прешлен и на дясната кост, които няма как да се облъчват. Лекарите в България дават на момиченцето 6 месеца живот. Лекарите в Германия обаче дават надежда, че има начин момиченцето да оздравее.

Нужната сума за лечение в Германия е 600 000 евро, а тя е непосилна за семейството. Българският фонд за лечение на деца ще разгледа случая на Гери чак през декемви и ще отговори дали ще помогне с част от сумата за лечение на детето. При голям късмет, фондът ще поеме половината от лечението, което струва 250 000 евро, но цената на антитялото, чиято цена е 350 000 евро, остава изцяло на плещите на семейството.

Хиполенд вече дари 3 000 лв. Надяваме се Гери скоро да получи нужната сума, за да пребори рака.
Ако искаш и ти да подкрепиш Гери в борбата ѝ с невробластома, можеш да го направиш на нейната дарителска сметка в лева:
IBAN: BG59STSA93000024022242
BIC: STSABGSF
Tитуляр: Камелия Георгиева Младенова (майка на Гери).

Мейлът към PayPal сметката e: [email protected]

Докато фондът не разгледа случая на момиченцето, семейството ѝ няма как да получи DMS номер.

Вярваме ,че с общи усилия Гери ще има шанс да  сбъдне мечтата си и че един ден тя ще бъде лекар, които да помага на децата :)

Назад към всички статии