БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

ХИПОЛЕНД отвори първия си магазин в чужбина

В навечерието на своята десета годишнина, ХИПОЛЕНД – българската верига за детски и бебешки стоки, оперираща към момента 24 магазина в страната,  с обща търговска площ над 20 000 кв. м., отвори първия си магазин в чужбина – в румънската столица Букурещ. Навлизането на нов пазар е в изпълнение на стратегията на компанията за териториална експанзия, която включва  разширението на бизнеса й и извън територията на България.

Първият ХИПОЛЕНД в чужбина се намира в столицата на Румъния, в привлекателния търговски център AUCHAN DRUMUL TABEREI. Проектът в Букурещ се осъществява с румънски франчайз партньор и в него е вложена инвестиция над 700 000 евро. Със своите 1 400 кв. м търговска площ, ХИПОЛЕНД е най-големият магазин за детски и бебешки стоки в Букурещ, събрал под един покрив пълния търговски микс на веригата, с който тя печели все повече и повече верни фенове – деца и родители. Търговските показатели от първата седмица на ХИПОЛЕНД в Букурещ са оптимистични, а реакцията на румънските клиенти е повече от позитивна.

Първият стартирал успешно проект в чужбина е доказателство за привлекателността на марката ХИПОЛЕНД. Много фирми, включително и чуждестранни, проявяват сериозен интерес да станат франчайз партньори на ХИПОЛЕНД и да работят под вече утвърдената и много успешна марка. В инвестиционните планове на компанията  е заложена бърза експанзия в Румъния, като, освен в Букурещ, се предвижда до края на 2015г. и през 2016г. да заработят магазини и в още 2 големи румънски града. Успоредно с навлизането на румънския пазар, ХИПОЛЕНД води усилени преговори с  цел разширяване на бизнеса си и в други европейски държави, като Унгария, Гърция, Германия, Македония.  Амбицията на ХИПОЛЕНД е през 2016г. да стъпи на поне още един пазар, паралелно със сериозното разширяване на присъствието си в Румъния.  

 

 

Назад към всички статии