БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

ХИПОЛЕНД дари модерна медицинска апаратура за лечение на деца на УМБАЛСМ „ПИРОГОВ“

ХИПОЛЕНД дари модерна медицинска апаратура за лечение на деца на УМБАЛСМ „ПИРОГОВ“

 

   Днес, 24.04.2018г., ХИПОЛЕНД, съвместно с Българския Червен кръст, дари на  Клиниката по детска анестезиология и реанимация  на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ Мултипараметричен монитор за неинвазивно изследване на параметри  Radical 7, произведен  от американската фирма Masimo Corporation.

   Медицинската апаратура е на стойност 22 888лв. Тя ще послужи за много прецизно, непрекъснато и в същото време безболезнено и щадящо малките пациенти проследяване на изключително важните в реанимационния процес показатели за нивата на хемоглобина, на пулса и сатурацията. Най-важното е, че всичко това се случва неинвазивно, чрез поставяне на сензор на ръчичката или крачето. Уникалният апарат е от най-ново поколение и е толкова широкообхватен, че може да подава параметри по време на операция или транспортиране както на новородени, така и на възрастни пациенти. Благодарение на различни светлинни, цветови и звукови индикатори, той сигнализира на анестезиолога или на реаниматора на момента, че има промяна в показанията на пациента. Освен медицинската апаратура, Хиполенд дари и играчки за залите за почивка и игра на малките пациенти на болницата.  

   Дарението беше връчено на Изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов, на Началника на Клиниката за интензивно лечение на деца доц. д-р Румяна Андонова и на Началника на отделението по детска реанимация  д-р Христо Пседерски от г-н Мариан Колев – Изпълнителен директор на Хиполенд АД и от г-н Христо Григоров – Председател на БЧК. В знак на благодарност за дългогодишната благотворителна дейност на компанията, която ръководи, на г-н Мариан Колев бе връчен Почетния знак за заслуги на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ и Почетна грамота от БЧК.

   В следоперативния период на реанимационни грижи кръвоизливите са една от основните причини за високата смъртност сред пациентите, преживели операция и тежка травма. Ето защо проследяването на нивата на хемоглобина  е от животоспасяващо значение за болните в критично състояние.  Мултипараметричният монитор, който следи в реално време кръвните показатели,  дава възможност на лекарите непрекъснато да следят състоянието на пациентите и да вземат бързи и адекватни животоспасяващи решения. Radical7 мултипараметричният монитор е точно такъв модерен медициски апарат, най-ново поколение пулсови СО-Оксиметри, произведен в САЩ според най-високите медицински стандарти.

   УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ е едва втората българска болница, която, благодарение на Хиполенд, вече разполага с този много необходим медицински уред, който подпомага работата на спешните медици и спестява, особено на най-малките пациенти, травмата и страха от болезнената процедура на многократно вземане на кръв в критичния следоперативен реанимационен период на лечението. 

   Настоящото дарение за детската реанимация на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ е вече четвърто поред дарение на модерна медицинска апаратура на водещи детски болници и отделения. Като добър корпоративен гражданин, ХИПОЛЕНД АД насочва благотворителните си усилия към подпомагане на лечението на болни деца, като инвестира сериозни годишни суми за закупуване на медицинска апаратура за специализирани детски отделения и се включва редовно в акциите за събиране на средства за лечение на тежкоболни деца в чужбина.

 

Назад към всички статии