БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Годината на процъфтяваща креативност с новата колекция на LEGO CREATOR

В края на 2020г. в гр. Билунд (Дания), LEGO представи новата си серия LEGO CREATOR Ботаническа колекция, ориентирана към феновете над 18 години, както и към любителите на цветята от всички възрасти. С новите комплекти LEGO CREATOR Букет от цветя 10280 и LEGO CREATOR Дърво бонсай 10281, ще пренесете пролетта в домовете и офисите си. След като ги сглобите, не е необходимо да сменяте водата или специално да ги поливате, за да останат свежи.

LEGO CREATOR Букет от цветя 10280

Идеята за създаването на LEGO букет от цветя е предложена от  LEGO дизайнера Андерсън Гръб и стажантката Астрид Съндорф Кристенсен. Как започва всичко? Колегите на Астрид я попитали дали може да сътвори уникален LEGO букет за колегите от офиса. Тази идея я вдъхновява да създаде различни модели, базирани на цветята, които е виждала в различни паркове по света. За Андерсън Гръб тази идея е истинско предизвикателство, което го амбицира да реализира един иновативен за бранда проект. Той споделя, че разработката на идеята е отнела месеци в изследване на различни видове цветя, за да прецени кои ще изглеждат перфектно като LEGO конструкции. Най-голямото предизвикателство в проекта е било създаването на отделните елементи със съответните впечатляващи багри и фрагментите на различните цветя. Комплектът от 756 части се отличава с множество красиви цветя в зашеметяващи цветове. Стъблата им са регулируеми, така че лесно да се приспособят към всякакви вази. Антуриуми (познати като „кученце“), рози, макове, астри, маргаритки и различни треви могат да бъдат аранжирани в букета по различни начини според настроението на строителя и дизайна на стаята.

За Андерсън Гръб е най-важно човек винаги да предизвиква себе си и да постига това, което в началото му се е виждало невъзможно. Дори това да е впечатляващ LEGO букет.

LEGO CREATOR Дърво бонсай 10281

                Представяте ли си, че иновативната идея за създаване на LEGO бонсай може да възникне от три изсъхнали кактуса? LEGO дизайнерът Нико Васе винаги е искал да отгледа собствен бонсай до момента, в който сестра му му подарява три кактуса, които впоследствие изсъхват. Това негово желание го вдъхновява да направи прототип на бонсай от LEGO елементи.          

Един от първите му дизайни е бил декорация за LEGO NINJAGO под формата на голямо дърво бонсай. След като колегите му  видели проекта,  го помолили да направи за всеки от тях по един минивариант за украса на бюрата им.

Изкуството бонсай е уловило въображението на любителите на дърветата от векове. Сега феновете на LEGO или тези, които търсите нов начин да се отпуснете, имате възможност да отпразнувате това древно изкуство с комплекта LEGO® Bonsai Tree от 878 части. Насладете се на усещането за спокойствие, докато внимателно оформяте модела на дървото бонсай със зелени листа или розови черешови цветове. Когато сте готови за промяна или когато сезонът се смени, е лесно да смените цветните корони, за да създадете напълно ново дръвче. Моделът LEGO Bonsai Tree се предлага с правоъгълна саксия и LEGO стойка с дървен ефект. Красивата композиция ще заеме достойно място като оригинална украса във всеки дом или офис. Ако се вгледате много внимателно, можете дори да забележите малките жабки, които са на всеки цвят.

„Докато възрастните търсят нови начини да се отпуснат, ние се радваме, че можем да им помогнем да „се изключат“ от натовареното си ежедневие, докато строят тези красиви ботанически конструкции“, казва Джейми Берард, лидер на дизайнерския екип на LEGO Group. „Персонализираните елементи и внимателното строително изживяване ще им помогнат да изразят личността си, когато творението им „разцъфне“.

Назад към всички статии