БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Диванът с характер

 

 

Crazy Sofa е прекрасна настолна игра за деца на 5+

Едва ли има човек, който да не се изненадва, когато намери дълго търсена вещ....под дивана. А представяте ли си диваните да ни казват какво сме изгубили? И срещу известно възнаграждение, така да се каже, да ни го връщат точно когато ни трябва? Crazy Sofa е именно такъв диван. С характер. С отношение.  

***

В играта Crazy Sofa има 1 червен диван, 16 „лакомства“, с които да го „нахраните“, за да ви върне това, което ви принадлежи, 14 изгубени вещи, нарисувани върху сини жетони, и 1 зарче.

„Лакомствата“ са пуканки, бонбони, кексчета и други подобни. Жетоните са с играчка-кола, чорапче (винаги се губи само едното, нали?), боксерки, близалка (или клечка от ескимо сладолед) и др. Има и жетон с коте, той е любимият на децата. В реалността, знаете, котките често се шмугват под дивана веднага щом чуят шум от палави детски стъпки по стълбите.  

И така, пускате жетоните в отвора на червения диван, хвърляте зара, за да видите колко лакомства трябва да му дадете, и натискате дистанционното. Ако на дивана му хареса лакомството, той ще се събуди сякаш от дълбока дрямка, ще започне да мърда наляво-надясно, да издава одобрителни звуци и да изстрелва срещу вас жетони с изгубени вещи. Може да ви върне само един жетон, може и повече, но може и нищо да не му се откъсне от сърцето. Това не зависи от броя на лакомствата, с които се опитвате да го съблазните. Просто е Диван с отношение и с характер.

Победител в играта е този, който събере най-много жетони с изгубени предмети. За награда диванът ще го поздрави с победоносна песен на дивански език.

Ако можеше така да реагира и голдън ретрийвърът вкъщи! Като му дадете любимата топка, с която си играе, да ви върне изгубения пантоф в знак на благодарност или да ви донесе захвърления нейде телефон. Ще застанете диван-чапраз[1], нали, при вида на тази гледка?

***

Думата диван е от персийски произход и означава „канапе без облегало“. Sofa произлиза от арабската suffa и се среща за първи път в английски летопис от XVII век, за да обозначи мястото, на което седи великият везир. През XX век диваните се превръщат в особена мебел за много хора. Мерилин Монро например отклонява покана за интервю от авторитетно списание, защото не иска никой да вижда дивана й. Близо век по-късно в почти всеки дом има диван. С диван има и една прелестна настолна игра за деца на 5+. В нея един диван с отношение може да ви върне почти всичко, което сте забравили, че сте изгубили. Децата се влюбват в този диван. И си играят с него часове. 

 



[1] „Стоя диван-чапраз“ (от тур. ) - „стоя почтитено пред някого, с кръстосани ръце пред гърдите“

Назад към всички статии