БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Да спасим семейство котки или кучета

 

В Scruff-a-Luvs децата се грижат всеотдайно за домашни любимци и играят с тях

Помните ли стихотворението на Джани Родари „Котешки вестник?“ [1] В него котките пускат обява в медиите, че си търсят нов дом, в „богати квартали“, с бюфет, който се отваря лесно, и с „баба, позната на колбасаря“...Нещо подобно се случва и в Scruff-a-Luvs на „Хиполенд“ – една игра, вдъхновена от съвременния феномен „да спасим домашен любимец“.

Безработните котки, които си нямат храна и постеля...

В Scruff-a-Luvs майка и деца търсят кой да ги спаси. Майката първоначално е само рошава плюшена топка. Детето трябва да я изкъпе, подсуши, разреши, натъкми, да намери къде е скрито потомството й и колко са малките, да ги облече, нахрани и т.н. За разлика от други играчки, с които детето се занимава за кратко и губи интерес, със Scruff-a-Luvs то ще си играе до насита.

Създателите са предвидили ред изненади. Първо, детето няма представа дали ще му се падне коте или куче, което е чудесно, понеже децата, така или иначе, не знаят кое от двете искат. Какъв ще бъде цветът на бъдещия обект на грижи също е загадка – може да е розов, цикламен или пък син. Преди да разопаковат комплекта, те нямат идея и колко ще са малките на изпадналото в беда семейство. Близнаци или тризнаци ще имате у дома си? Когато раждат за първи път, котките имат две малки; йоркитата, на които прилича Scruff-a-Luvs, също имат по едно-две. Мъжки или женски ще ви се паднат? Помолете детето да сложи пръст върху сърчицето им, за да разбере.  

В комплекта има още шише с наужким мляко (ако ви се е паднало коте) или с наужким вода (ако е кученце). Също и сертификат за осиновяване. В него детето обещава, че ще обича това семейство, ще се грижи за него, ще се забавляват винаги заедно. Има и стикер, който, като се изтрие, показва рождената дата на новия домашен любимец.

Чистница съм, галя се, мъркам

Ако сте от родителите, които имат време и вдъхновение да измислят това-онова, скрийте рошавата топка Scruff-a-Luvs в парка. Дайте инструкции на детето къде да я търси. Намери ли я, завийте я с шал, за да не настине. Приберете я на топло у дома, вземете легенче, дайте на детето шампоан или душгел да я насапуниса (става и с детски), докато вие поливате с кана вода. Първо ще се появят ушичките, после коремчето, накрая лапичките. Следва подсушаване, най-добре с хавлиена кърпа и сешоар за 20-ина минути. Оставете детето да разреши козината на своя нов домашен любимец с включената в комплекта четка, да му направи фризура (Знаете ли, че в София фризьорските салони за кучета и котки са над десет?), да му сложи каишка или медальон със стикер за име. Как да го кръстите ли? Пробвайте със Станислав, така се казваше нашата първа котка, макар да беше момиче.

и...се преобличат за своите концерти квартални

После детето може да облече малките котенца или кученца с включените в комплекта дрешки. Като стане време за закуска – да им даде мляко или вода от шишето, да ги запознае с останалите у дома. Какви точно игри ще играят Scruff-a-Luvs с прасенцето Пепа, с Cry Babies, с LEGO-то или с останалите играчки вкъщи,  не е въобще ваша работа. Настанете се удобно на дивана и се наслаждавайте на заслужената си почивка. 

[1] Стихотворението на Джани Родари е превод на Валери Петров; по текста има и страхотна детска песничка

Назад към всички статии