БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Бебето Йода: една от най-желаните Star Wars интерактивни играчки

Феновете вече знаят, че то е бъдещият джедай. Но в Star Wars е все още само Бебе Йода. Едва ли има друга толкова очарователна фигурка на герой от Междузвездни войни, колкото зеленото дребосъче с триъгълни уши и огромни очи, което издава 25 звуци и пресъздава ефекта на Силата. Запознайте се с Бебето Йода от „Хиполенд“ – една от най-желаните играчки от поредицата StarWars.

***  

Изработката на фигурката е много прецизна. Всеки фен на StarWars лесно може да си представи, че „ловците на глави“ от филмовата поредица преследват Бебето Йода и то трябва да получи закрила.

За да задействате някой от 25-те реакции на Бебето Йода, просто го потупайте по главата. То ще започне да мига с огромните си очи и да издава звук – кикот, мъркане, лениво изръмжаване, въздишка, възглас на радост или силно вълнение. Докоснете ли ушите му, ще ги размърда симпатично нагоре-надолу и встрани. Потупате ли го три пъти, ще вдигне ръка, ще затвори плътно клепачи и ще въздъхне сякаш наистина използва Силата. Ако го сложите по гръб, ще се унесе в сладък сън. Зададете ли му въпрос, ще повдигне глава и ще измърмори нещо сякаш е говорещият ви папагал вкъщи.  

Интерактивната играчка същевременно е тиха, кротка някак, не се включва автоматично от отварянето на врата или движението на въздуха. Заема малко място и може да се сложи на бюрото, на етажерката, в любимата ви раница. Някои отявлени Star Wars фенове дори украсяват с нея елхата.

Пет бързи факта

  1. Зеленият дребосък с триъгълни уши е дълбоко пазена тайна. Не се знае произходът му, нито расата му. Във филмовата поредица се нарича „Детето“, а за феновете е „Бебе Йода“ (макар да е на цели 50 години, но в галактиката всичко е възможно, нали?).
  2. Последното появяване на Бебе Йода е в „Мандалорианецът“. Това е сериал на стрийминг платформата Disney+. Първият сезон на „Мандалорианецът“ е от края на 2019 г., а вторият – от края на 2020 г. Действието в сериала се развива пет години след това от „Завръщането на джедаите“. Сюжетът се върти около „ловец на глави“, който преследва Бебе Йода.
  3. Феновете на Междузвездни войни, любителите на фентъзи-то или колекционерите са сложили отдавна фигурката на интерактивното Бебе Йода в списъка си с най-желани придобивки. В очакване на премиерата на третия сезон на „Мандалорианецът“, която беше отложена от края на декември 2021 г. до „някъде през 2022 г.“ 
  4. Бебето Йода получава за първи път име именно в „Мандалорианецът“. За леко разочарование на феновете, създателите го кръщават Грогу, което, съгласете се, не звучи подобаващо героично. Всички обаче свикват бързо и Грогу става сензация. За The Guardian това е „звездата на годината.” Дуейн Джонсън (Скалата) позира с бебето в скута си. А google го добавя в обектите си с добавена реалност, с които да се снимаме от смартфона си.
  5. Звуците, които издава Бебето Йода във филма, са компютърно генерирана комбинация от възгласи на бебе и на възрастен човек. За разкош са добавени „вокали“ на лисица от африканската савана с уши на прилеп, и хищник кинкажу, също от саваната. Затова следващия път, когато потупате фигурката на Бебе Йода лекичко по главата, се опитайте да разберете кой от всички 25 звуци е именно на кинкажу-то. 

Какво още чакаме?...Така Силата ще бъде винаги с нас.

Назад към всички статии