БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Лятото дойде! Време е за приключение :)

 

Ваканцията започна, училището е забравено и е време за нови   вълнуващи приключения. Хипо е готов с няколко предложения за весели летни дни.

 

Идея № 1

Ще са ви необходими една лупа и дълга разходка сред природата. Изследвайки света, децата много по-лесно научават полезна информация и развиват пространствени и опознавателни умения. Може да организирате състезание и да съберете сравнително голяма група деца. Предизвикайте ги да съберат в една тетрадка всички растения, които са предизвикали интереса им по време на разходката..

Идея № 2

Всички сме виждали красиви мозайки, сътворени от малки камъчета. За да направите собствена такава, е необходим малък бюджет за материалите и близък градинарски магазин, откъдето да набавите всичко необходимо. Готовите произведения на изкуството могат да бъдат перфектният аксесоар за дома, а децата ще бъдат горди от себе си и от факта, че трудът им краси стената вкъщи.

Идея № 3

И понеже е лято, мислите ни все по-често тичат към плажа. А какво ще кажете морето да се пренесе в задния двор? Ще ви трябват два малки басейна, малко пясък и вода. След като ги напълните, остава само да грабнете хавлиените кърпи, плажната топка и крема за слънце и сте готови забавлението да започне.

Идея № 4

Постройте собствена и неповторима къща за игра. Има разнообразни варианти, но ако нямате нищо подходящо под ръка, картонът и лепилото винаги могат да свършат идеална работа. А защо не и къща на дървото? Това е по-сложен и времеемък проект, но крайният резултат ще бъде впечатляващ и най-вероятно дълги години ще бъде малкото царство на Вашето дете.

Идея № 5

Изработката на хвърчило е един от най-милите детски спомени.За целта са необходими няколко найлонови торбички, корда и доза фантазия. Сега само трябва да изберете някой по-ветровит ден, някое голямо зелено пространство и да тичате смело срещу вятъра.

Идея № 6

Започнете фото дневник! Нека децата ви всеки ден снимат нещо, което ги кара да се усмихнат, разпечатайте снимките и ги поставете в албум заедно с няколко бележки за тази снимка. И когато есента настъпи, училищните мъки се завърнат, отворете заедно този дневник и си спомнете за слънчевото лято и прекрасните мигове. Убедени сме, че усмивките ще се появяват на мига. :)

Идея № 7

Кой не обича вкусна и студена лимонада? Това е перфектната напитката за горещите летни дни. Има различни рецепти за приготвянето ѝ - ето нашето свежо предложение.

Необходими са ви 2 бр. лимони, 4 с.л. захар и 1,5 л. газирана вода. Първата стъпка е да изцедите един лимон, след това добавяте захарта и хубаво разбърквате, докато тя се разтвори. След това измивате втория лимон и го нарязвате на колелца. В голяма кана, изсипвате лимоновия концентрат, добавяте сода, кубчета лед и парченцата плод. Разбърквате отново и сте готови!

Идея № 8

Направете си домашен сладолед. Освен че ще се насладите на това незаменимо лятно изкушение в компанията на вашето дете, ще имате възможността и да проконтролирате неговите съставки, така че сладоледът да е във възможно най-здравословния си вариант. В интернет може да откриете различни рецепти, ние ще ви предложим следната*:

Продукти:

  • 2 чаши течна сметана, която да не е сладка
  • 1 малка опаковка подсладено кондензирано мляко
  • няколко капки ванилов екстракт
  • няколко пресни ягоди, малини или други любими плодове
  • 1 млечен или черен шоколад
  • захар по желание

Приготвяне:

В купа разбийте с миксер сметаната, докато стане пухкава. Добавете кондензираното мляко, ванилията, натрошения шоколад и нарязаните плодове. Разбъркайте добре и поставете сместа в пластмасова кутия с капак. Сложете във фризера за няколко часа. при сервирането може да добавите ядки, бисквити, сироп за сладолед.

Ще се радваме, ако споделите с нас оригинални предложения, които да  тестваме.

*рецептата е взета от www.az-jenata.bg.

Идея № 9

Направете си малък излет през нощта и наблюдавайте метеоритен дъжд. Спомените ще бъдат незабравими за цялото семейство, а ако имате желание може да направите една - две снимки за фото дневника.

Идея № 10

Задължително направете пясъчни замъци с децата. Едно от най-искрените удоволствия по време на морската почивка е построяването на голям и стабилен пясъчен замък. Трябват ви една - две кофички, лопатки и малко търпение.

Бихте ли споделили с нас кое е любимото ви семейно лятно занимание, което никога не пропускате да правите заедно?

Назад към всички статии