БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Кученце със сълзи като по филмите

„Мамо, мамо, ще ми родиш ли конче?“, попита 3-годишната ни дъщеря. „Не съм много сигурна...“, отвърнах, преди да обясня, че няма как. „Поне кученце ми роди, моля те!“, настояваше тя...Едва ли има дете, което да не иска традиционен или екзотичен любимец, а най-добре и двете. С плачещото кученце на „Хиполенд“ можете да го подготвите да се грижи за един нов член на семейството. Да замените или отложите с няколко години нуждата от такъв.

Със сълзи като по филмите

Cry Pet  е плюшeно ĸyчeнце с огромни зелени очи, светлосива козина на гърба и ушите, бяло коремче и две розови лапички. То наистина плaче. Слагате шишенце с вода в устата му под ъгъл и натискате дясната лапичка. Очите му се напълват със сълзи и започва да ги рони почти като крокодилче. Комплектът съдържа всичко необходимо за грижовна игра, включително шише за вода и кърпичка за подсушаване на сълзи. Няма  само дестилирана вода, но срещу жълти стотинки ще си я набавите от всяка аптека, докато фармацевтът ви обяснява, че с няколко капки от нея в ютията колосвате образцово яката и маншетите на ризата на мъжа.

Предизвикват емоции

Някои Cry Pets комплекти съдържат ветеринарни принадлежности:  стетоскоп, термометър, спринцовка, с които детето може да премери пулса на новия си домашен любимец, да провери дишането му или да му постави ваксина. Какво повече трябва на едно дете на 2+ години за забавна ролева игра?

На английски език плачещите кученца се наричат „emotion pets“. Това не е случайно. Те предизвикват емоции у детето, развиват емпатия – умението да съчувстваме и да се грижим за някой друг.

За малки, но и за пораснали

„Очите ми се пълнят със сълзи, аз съм меко и сладко, пия вода и наистина плача“ – навярно така щеше да се представи Cry Pet, ако имаше човешки глас. 

Кученцето е много красиво и децата „се привързват“ към него. Надпреварват се кой да му даде вода от шишето, за да утоли жаждата му, кой да подсуши сълзите с кърпичка, кой да го прегледа и излекува като Доктор Дулитъл. За нула време то става (още една) любима играчка за преди сън. Дори каката ще се налага да чака, докато по-малките й отстъпят реда си.

Хубавите интерактивни плюшени играчки нямат възраст. Децата между 2 и 4 години с радост си играят с тях. Хвалят се на приятелите си. Колекционират ги. Не дават да ги дарим на старата детска градина...Една тийнейджърка дори си поръча Cry Pets за ноемврийския си рожден ден още щом го видя.

Хората с кученце са щастливци

Според проучване, цитирано от Washington Post, всяко 6-то от 10 семейства в САЩ има домашен любимец – най-често котка, куче или и двете. Хората с куче са два пъти по-щастливи от тези с котки. Те са по-любезни, екстроверти са и са по-малко невротични (кучето иска разходки, а физическата активност отпуска, нали?). Тези, които имат куче за домашен любимец, си играят повече с него и по-често търсят у него утеха при стрес. То се превръща в нов член на семейството по-бързо, отколкото котето, папагала или морското свинче.

Подобно на домашните любимци от проучването във Washington Post, Cry Pet ще помогне на детето ви да е по-грижовно и по-щастливо. Ще го подготви за истинско конче, куче или коте вкъщи. Освен ако не станете първите на света, които могат – просто ей така! – да си го родят (вж началото).

Назад към всички статии