БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Какво искат децата?

Фейсбук игра на ХИПОЛЕНД разкри най-необичайните детски идеи за подарък

На 1 юни да имам лопата за сняг, собствен океан с акули, гарван от Южния парк, локомотив, паркиран в двора, багажник с дини, пет истински крави. Мики Маус, Батман, Рапунцел и прасенцето Пепа да ми дойдат на гости. Това са само част от необикновените детски желания според фейсбук играта, която ХИПОЛЕНД направи на страницата си в периода 26 май – 1 юни 2021 г. Потърсихме отговор от родителите на въпросите: Какви са най-нестандартните желания на вашите деца за 1-ви юни? Успявате ли да ги изпълните и как?

За голяма част от децата нестандартният подарък е истински домашен любимец: коте, което да говори (слушалки за котешки уши и раница за котки), кон (който да спи на леглото, а детето – на пода, за да не смачка коня), гараж с еленчета, козичка за терасата, акула, на която се виждат всички органи, истинска панда, истински носорог, отровна жаба или жива жаба в кафез, вълк, лисица, слонче, жълто пате на балкона, две водни костенурки, ферма за мравки. Следва желанието точно на 1-ви юни детето да има братче или сестриче (Моята дъщеря иска да й купя детенце, което да прегръща).

Мечтите на децата са свързани още с технологиите (робот, който да готви и чисти вместо мама), с науката (материали за машина за клониране), с историята (Искам динозавърът Рекс да дойде на гости, за да го погаля), с любими герои (искам истинска ракета като тази на Маша и мечока, за да летя с нея в космоса), с професиите (дъщеря ми много обича да играем на продавачи и купувачи, затова иска истински магазин).

 Всеки подарък е възможен в представите на децата. Вълшебна книжка, в която, като се посочи нещо, то да оживява, луна, която детето да изрисува с цветни боички и после пак да сложи на небето, море, което да опира във входната врата, гъсеница, на която след като й се поднесат цветя, става красива пеперуда, розов заек със шарена рокля, който повтаря каквото му се каже, или истинска опашка на русалка. За децата е напълно в реда на нещата любимите герои да се отбият за празника. Или пък да се отскочи до Луната, за да се види „чужд живот“.

Колкото по-внушителен и конкретен е подаръкът, толкова по-добре: „Транваят“, полицейската кола, пожарната, багерът и тирът трябва да са „истински“, а плюшеното мече да е колкото стаята. Пантофките на Пепеляшка трябва да имат шарени светлинки и крила, за да може да летят.     

Не липсват и практични желания, свързани, например, с лятната ваканция (тротинетка, велосипед, кънки, ролери, акумулаторен мотор), най-новите технологии (дрон с камера), любими детски марки и играчки като куклите Cry Babies, Пес Патрул, Прасенцето Пепа, плюшеното мече Cozy Dozys, машината за кичури, полицейските „принадлежности“ (полицейска каска и белезници), пистата Hot Wheels, „звярът“ от серията Schleich и мн. мн. др.   

Изобретателността на родителите при изпълнението на детските желания е наистина впечатляваща. Вуйчото на 4-годишно момченце, фен на Queen, се облича като Фреди Меркюри и му подарява прахосмукачка като от видеоклипа на песента I want to break free. Дете си пожелава магьоснически отвари и родителите – какво да правят? – забъркват ги. За четиригодишно момиченце, което иска телевизор, в който да влиза, „за да я дават“, родителите „изработват“ TV от кашон и цветна хартия, а за 3-годишно, което иска „толкова голяма“ къща, че да влиза в нея, те обзавеждат старо бюро. На момченце, което мечтае за чука на Хълк, връчват дървен чук за пържоли. Баща имитира говор на динозавър, скрит зад играчката, защото детето бленува за говорещ динозавър. Майка убеждава сина си, който за подарък иска да се бие с „истински“ нинджа, че „и баща му става за тази работа“. Друга се ваксинира, защото детето й иска да няма вече Ковид по света.

Дори когато желанията са неизпълними, родителите намират начин. На момченце, което иска да лети, майката обещава...вълшебно килимче (И като почна едно питане: Ама къде е? Кога?...)  

  Още през първите 15 часа на 26 май 2021 г. след пускането на играта коментари предоставят над 450 родители. Към края на деня на 31 май коментарите са 837, а споделянията - 185.  

Скъпи родители, от сърце се забавлявахме с желанията на вашите деца! Възхитихме се на изобретателността, с която сбъдвате детските мечти. Не едно и две желания ни станаха любими (и ще ги копираме, както обичат да казват самите деца). Но като че ли най-много се зарадвахме на „подаръка“, за който мечтаят мнозина – братче или сестриче. Честито на победителите!

На 1 юни 2021 г. чрез онлайн томбола, на случаен принцип, изтеглихме победителите. Те получават един от 25 ваучера на стойност 50 лв.

Една от майките, участвала в играта и спечелила, публикува снимка на двете й дечица с коментар: Моето бебе имаше нужда, защото все още не може да иска, от лятна количка + раница и столче за кола, която беше изпълнена благодарение на Хиполенд и то с -25% отстъпка :)

 

Благодарим на всички, които се включиха с толкова ентусиазъм в тази игра и споделиха своите най-съкровени моменти.

 

Stay tuned, както е модерно да се казва. Подготвяме следващата игра.  

 

Назад към всички статии