БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Как да стимулираме творческото вдъхновение на децата? 5 лесни и забавни съвета!

Да развиваш творческото начало на детето никак не е трудно и всъщност е много забавно. Опитайте се да приложите на практика тези простички 5 съвета:

          1. Осигурете на децата готови хартиени шаблони, но се погрижете да набавите и съответните материали, от които те могат да си ги направят сами. Създайте център за изкуство у дома, в кухнята или в хола, така че децата на воля да творят и фантазират. 

                                                                               

         2. Насърчавайте децата да опитват нови и различни начини да сътворят нещо със собствените си ръце. Стимулирайте ги да мислят и да изразяват себе си и своя специфичен „стил“ на творчество. Провокирайте ги с въпроси от типа на: "Чудя се какво би станало, ако ...". Резултатите няма да Ви разочароват.  

    3. Грижливо стимулирайте вярата на детето в собствените му творчески способности. Ако то Ви помоли „да го направите за него", отговорете, че ще се радвате да видите какво ще създаде само. Не очаквайте децата да създават произведения на изкуството, които да приличат на творби на възрастен. Детските свежи и уникални идеи и стилове трябва да се поощряват. 

 

                                                                     

      4. Обърнете внимание най-вече на процеса на създаване на изкуство и не се вторачвайте толкова в резултатите. Естетическите качества на творбите на малкото дете не са толкова важни, колкото самият порив към творчество.

      5. Оценете подобаващо всяка творба, родена от въображението и усилията на Вашето дете. Покажете я на близки и приятели или я изложете на подходящо място във Вашия дом! Защото няма нищо по-стимулиращо за развитието на детето във всяка област, от позитивната оценка на неговия труд и творчество. Много подходящи продукти за рисуване и творчество можеш да намериш тук

Назад към всички статии