БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Хиполенд подпомага участието на 12 деца-математици в световен математически турнир!

ХИПОЛЕНД дари 5 000 лева на Софийската математическа гимназия „П. Хилендарски“, с които ще бъде  подпомогнато участието на ученическия отбор в Шести световен математически турнир WMTC, който ще се  проведе  от 23 до 27 ноември 2016 година  в град Сеул, Южна Корея.


С помощта и на нашето дарение ще бъде обезпечено пътуването до Южна Корея на 12 ученици и 4 учители от СМГ  “П. Хилендарски“, които ще представят България на престижния математически турнир WMTC International 2016. В състезанието участват около 500 участници от целия свят от гимназиалния курс на средното образование.

 Шестият световен математически турнир WMTC се отличава от останалите световни турнири в тази категория, защото участието в него е отборно, а не индивидуално. Отделните състезатели в отбора се познават много добре, знаят силните и слабите си страни, проверяват решенията си един на друг и, в случай че имат различни отговори, заедно избират един от тях.

Българските участници са разделени на 2 отбора от по 6 състезатели, с по 2-ма ръководители. Всеки от тях е преминал задълбочено обучение и е доказал математическите си способностите на редица предишни състезания.

Нашите младежи са едни от най-уважаваните участници, сред които са и представители на Виетнам, Индонезия, Сингапур, Филипини, Тайланд, Казахстан, Индия, Малайзия ,Китай, Шри Ланка, Камбоджа, Нигерия и други.

Докато учениците обогатяват културните си познания с връстници от други държави, учителите се запознават с образователните системи на държавите - домакини и обменят опит с колеги от цял свят.

Участието в математически турнир WMTC 2016 е постижение само по себе си. Пожелаваме на нашите млади математици да се представят достойно и да донесат поредните отличия и признание за високото ниво на знанията им! 

 

Назад към всички статии