БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

ХИПОЛЕНД дари университетската спешна болница „Пирогов“ с уникална за България апаратура.

В навечерието на едни от най-светлите християнски празници Бъдни вечер и Рождество Христово  за пореден път Хиполенд показа съпричастност и загриженост за децата в нужда чрез сериозно дарение, насочено към едни от най-малките и специални пациенти на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – децата, настанени за лечение в едноименната Клиника по детска анестезиология и интензивно лечение.
„Апаратът, който получихме, е първият такъв в България. Той служи за разширен ЕЕГ мониторинг по време на анестезия и е единственият такъв, който може да се използва при деца от едногодишна възраст до напълно пораснали.“, обясни завеждащият клиниката доц. Б. Младенов. Целта на апаратурата е прецизно приложение на обща анестезия на базата на ЕЕГ ефектите. Резултатът е идеално точно дозирана анестезия. В екипа вече има обучени да работят с такива машини. Доц. Младенов изрази надежда, че възможно най-скоро и ефективно ще успеем да я въведем, както в пироговската практика, така и на национално ниво. „ До сега такова нещо в България не е правено и ние имаме шанса го въведем първи.“, разясни доц. Младенов.

„Изключително признателни сме на Хиполенд за този сериозен жест на дарение. Добрите дела трябва да бъдат показвани и насърчвани възможно най-много. Радваме се, че Хиполенд избра да дари именно за пациентите на „Пирогов“. По този начин компанията дарява децата от цяла България, защото едни от най-значимите и сложни случаи се лекуват в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лечение, ръководена от доц. Богдан Младенов.“, сподели изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ д-р Валентин Димитров.

Екипите в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ помагат ежедневно на деца от целия възрастов диапазон 0-18 г. Апаратът, който получи болницата е необходим медицински уред, който ще допринесе надграждането на дейността на екипите.  

Настоящото дарение за детската реанимация на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ се явява поредно дарение на модерна медицинска апаратура от страна на Хиполенд.

„Mиcиятa нa Хиполенд е да дарява детски усмивки и да сбъдва детските желания, а за да има мечти всяко дете, най-важното е да расте здраво. Затова и нашата благотворителна програма е насочена почти изцяло към подпомагане на детското здравеопазване чрез дарения на модерна медицинска апаратура. Необходимостта да помагаме я приемаме като дълг и най-голяма радост за нас е да разберем, че и с наша помощ са излекувани хиляди български деца. И ще продължим да го правим!“, потвърди и г-н Мариан Колев, Изпълнителен директор на компанията.

 

Назад към всички статии