БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Ако доставчиците на пица бяха собственици на пицарии

С настолната игра и 3D пъзел Pizza Boy това е напълно възможно

Представяте ли си улиците да носеха имена на пица? И да трябва да доставите две на ул. „Маргарита“ 12? Яхвате скутерчето, карате направо по ул. „Наполитана“, завивате вдясно по  ул. „Пипероне“, вляво по ул. „Маринара“...но понеже тя се оказва затворена, влизате през лабиринта откъм „Калцоне“ или “Карбонара“. Колкото повече доставки правите, толкова по-скоро ще имате собствена пицария. С лице към фонтаните „Ди Треви“ в Рим. Или срещу Пантеона.  

Всичко това, че и много повече, е напълно възможно в новата игра от „Хиполенд“ Pizza Boy Пица за вкъщи. В нея улиците с имена на пица се превръщат в истински лабиринт. Целта е да бъдете най-добрият доставчик. Ако надхитрите конкурентите и изпълните всички поръчки, ще станете горд собственик на пицария. И дори ще поставите билборд на покрива й. Mamma Mia!  

Забавна настолна игра и 3D пъзел

Pizza Boy Пица за вкъщи е за 2-ма, 3-ма или 4-ма играчи на възраст 5+. Тя е хем настолна игра с игрално поле, по което се придвижвате, хем 3D пъзел. Докато играете, сглобявате 12 римски сгради. Едни са обикновени, например полиция или банка. Други са знакови за Италия – Сикстинската капела, Колизеума. От 3D пъзела трябва да направите и собствената си пицария, която – познахте! – също носи римско име: Виола, Гранде, Верде.  

Освен игрално поле в Pizza Boy има още: скутер за избягване на задръстванията, карти с кръстовища, на които пренасочвате трафика и забавяте конкурентите, карти с адреса на поръчките (помните, че всички улици са с имена на пица, нали?), монети, една grande кутия за пица и др. Ако стъпите върху знак на игралното поле със спукана гума, пропускате ход. Полицейска свирка пък подсказва, че сте превишили позволената скорост и ще трябва да отидете до участъка. 

И така...купувате съставките, вземате поръчките, яхвате скутерчето и бързо доставяте пиците. Ако сте първият, доставил три пици, издигате партера на пицарията си (рунд едно). Ако доставите още три пици, завършвате първия етаж. При успех със следващите три пици, слагате билборд на покрива на пицарията си, така че да се вижда и от самолет. Честито, вие сте победител!    

А знаете ли, че...?

Още през XVIII век италианците обозначават с думата „пица“ и тортата. Два века по-късно това обяснява и Джани Родари. Героите в една от повестите му виждат огромно нещо в небето и възкликват: Леле, каква голяма пица! А нещото в небето всъщност е торта.

И в реалността доставките на пица често се правят със скутер или велосипед. Софтуерни програми определят най-краткия път и изчисляват времето за доставка. Ако доставчикът не го спази, плаща от джоба си (в някои държави). Затова стават и катастрофи, водят се съдебни дела. В САЩ има цели две асоциации, които отстояват интересите и защитават правата на доставчиците на пица. Пак в САЩ, през 2010 г. един човек поръчал 148 пици за екипа на Боб  Дилън. Компанията изпълнила скорострелно тази поръчка. Но впоследствие се оказало, че е пранк (както биха се изразили децата).   

Първата доставка на пица е през 1889 година. На кралица Маргерита й писнало от изискани френски ястия (прекалено много стриди може би?) и поискала нещо местно. Собственикът на пицария Brandi Raffaele Esposito в Неапол удовлетворил това искане и направил първата доставка на пица. Той и жена му приготвили три вида пици. Едната била с червени домати, бяла моцарела и зелен босилек – в цветовете на италианското знаме. Именно нея харесва най-много кралицата. Оттогава до днес тази пица носи нейното име. Дали е по-правилно да я наричаме Маргерита или Маргарита, не е толкова важно. По-добре да изиграем още един рунд на Pizza Boy. И после пица за всички, нали? Може и в grande кутията от играта.

Назад към всички статии