БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

ФАНТАСМАГОРИЯ Игра КАРКАСОН ГОЛЯМА КУТИЯ

SKU
111165
Ном. №
48279
119,00 лв.
Изчерпано

XИПОЛЕНД не гарантира наличността на стоката към момента на приключване на поръчката! В случай на междувременно изчерпана наличност, ще се свържем с Вас!

Описание
Играта Каркасон е продадена вече милиони пъти по света и с времето се е превърнала в една модерна класика.
Голямата ѝ популярност се дължи на лесните и изчистени правила, предоставящи същевременно възможност за различни тактически решения.
Каркасон е интуитивна карторедна стратегия, в която играчите подреждат различни плочки с крепости, пътища, поляни и манастири, които завладяват с помощта на свитата си от рицари, разбойници, селяни и монаси.
От красиви картинни плочки се подрежда пейзаж от пътища и крепости, манастири и поляни, който с всеки ход расте и става все по-завършен.
Играчите се стремят посредством свитата си от рицари и разбойници, монаси и селяни да разширят сферата си на влияние и да завладеят все повече територии, за да спечелят възможно най-много точки в играта.
Добре ще са тези, които по време на горещите фази на играта, все още имат последователи в запас, защото изненади дебнат отвсякъде ...
КАРКАСОН (в оригинал: CARCASSONNE) е името на един град-крепост в южна Франция, който с годините се е превърнал в символ на борбата на средновековните еретици срещу политиката на католическата църква.
Уникалното и до днес укрепление, се простира могъщо на върха на хълма. Стените на Каркасон - са изключителен образец на военна архитектура.
Това са най-дългите стени в Европа (близо 3 км), приказна смесица от кули, наблюдателници, назъбени парапети, бойници и подвижни мостове, чийто строеж започва през 7 век.
Изминават 13 века на изменения, допълнения и разкрасявания от римляни, гали, визиготи, араби, франки и френски благородници, преди този двоен крепостен вал, най-големият в Европа, да бъде завършен.
Осветлението нощно време му придава много драматичен вид, въпреки че вече не се използват факли.
Надяваме се играейки нашата игра, да успеете да се потопите поне в късче от тази атмосфера!
Комплектът съдържа:
• Базова игра "Каркасон";
• 11 разширения.
Брой играчи: 2 до 5
Размери: 19 х 27.5 х 7.0 см.
Подходяща за деца над 7 години
Характеристики
Възраст Над 7 г.
Пол За момчета, За момичета
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация