Старт на финала на световната купа по видеоиграта „Фортнайт“

26.07.2019

Този уикенд (26.07 –28.07.2019) ще е особено вълнуващ за всички гейминг фенове на световния феномен „Фортнайт“.

На „Артър Ам Стейдъйм“в Ню Йорк ще се състои дългоочакваният финал на състезанието, в което над 40 млн. участници демонстрираха уменията и възможностите си в платформата. Той ще бъде наблюдаван от хиляди зрители на място, а междувременно ще бъде излъчван в реално време онлайн в социалните мрежи и гейминг платформата „Туич“.

Финалът минава под знака на втората годишнина от създаването на играта, от която са запленени над 250 млн. играчи по целия свят. Голяма част от участниците са под 16 години и изпитват смесени емоции, но всички са обединени от обща цел – един от тях да бъде „последният оцелял“.

След продължителния квалификационен период от 10 седмици, от 40 млн. участници едва 100 души успяха да достигнат до финалния етап на надпреварата. Състезателите са от различни държави, като 70 от финалистите са от САЩ.

Качествената подготовка, включваща безкрайни часове игра, е отнела месеци на най-добрите. Така „Фортнайт“ от игра, която е за свободното време, се е превърнала в професия за тях. Дори нещо повече – в начин на живот.

 

В магазини Хиполенд ще откриете най-богатата колекция от играчки „Фортнайт“, вдъхновени от играта - разгледайте ги тук