БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

С деца на море

10 неща, които да не забравяме да сложим в багажа

Барбарон

Абсолютно и непоколебимо нашата лятна класация се оглавява от този продукт. Известен като „надуваемо кресло“, „барбарон“ или „пуф“. Подходящ е за плажа, за бара, за пикник в парка, за градината. Толкова е удобен, че става голяма караница кой пръв да се намести в него с книга в ръка или просто да си почине след 3 часа във водата.

Поничка

Още един любим летен артикул. На пясъка служи за удобна облегалка на минимум три деца. Те опират гръб в нея, докато четат от киндъла или по old school начина – от книга. В морето в поничката страхотно се скача с главата надолу, с главата нагоре (най-често от съб или борд). Когато ние трябваше да си купим, беше останала една-едничка в магазина. Не питайте как седем деца се редуваха да я използват! Имаше дори спор кой да я пази през зимата, за  да има най-много права върху нея идното лято.

Лопатка, кофичка, гребло

Този „сет“ често е любим на мъжете. Партньори, съпрузи и ухажори само чакат децата да се заиграят, за да вземат лопатката и да копаят ли копаят.

Най-малките обожават да пълнят кофичката с вода от морето и да я изливат на пясъка. До забрава. Сякаш искат да пресушат океана. Поотраснат ли, правят различни сладкиши и ги „продават“ „наистинка“: Извинете, може ли едно класическо тирамису? - Разбира се, струва 5 лева! С лопатките се прави и прекрасен пясъчен замък (друго любимо занимание на мъжете). Докато някое дете, нарочно или без да иска, не стъпче замъка с краката си. Така е и в живота, момичето ми, свиквай!, отбеляза веднъж една дама.

Само дръжте ключовете далеч от пясъка. Детето на приятелско семейство беше закопало тези от хотела, колата, апартамента и вилата. Свекървата само промърмори, че ако това е нейният син, ще му даде да се разбере...с най-тежките й чехли за плаж.   

Пояс, плавници или спасителна жилетка

Ако детето не може да плува уверено, вземете му пояс или плавници за ръцете („плувки“ на диалект). Спасителна жилетка ви трябва, ако детето ще се качва в лодка (там е задължително), на сърф или съб. Но пояс на кръста и на ръцете едновременно (има и такива гледки)?...Ако водата беше толкова страшно нещо, нямаше да раждаме в нея.

Надуваем дюшек

Дюшеците са любими на майките. В старите български филми до плажа обикновено ги носят мъжете. В новата българска действителност дюшеците са с най-различна форма и големина. Има дори такива във вид на сладолед на клечка. Което си е хрумка, като се замислите. Ако детето иска петия за деня, може просто да го помолите да погледне дюшечето и да му обещаете, че ще му купите такъв...ама друг път.

Надуваемото фламинго е истинска атракция. Преминава ли от големия плаж към сърфисткия залив, децата не го изпускат от очи. А когато се скрие от погледа им, декларират тържествено, че ще е следващото нещо, за което ще събират пари.

Басейн

Най-малките често са в надуваем басейн дори на брега на морето. Тази покупка също си заслужава. Басейнчето лесно се пренася и може да се пълни с вода на поляната на вилата или в градината.  

Воден пистолет

Когато слънцето клони към заник, любимо занимание е пръскането с воден пистолет. Може да включите в играта и някой голям, който предпазливо пристъпва в морето, защото все още температурата там е като тази на водата от чешмата. А докато момчетата стрелят навред, момичетата може да понаправят някой и друг гигантски балон или мехур от ракетите със сапун.

Сгъваема тротинетка

Това е още един артикул, задължителен в списъка. Дори да сте на лодка, сложете една сгъваема тротинетка в багажа. Все някога ще сте на бряг, а както момчетата, така и момичетата обичат да се придвижват с това чудо на чудесата.

За из път

Докато пътувате към морето, можете да връчите на най-малките един волан. С него те ще се правят, че завиват, когато вие давате мигач и ще карат по-бързо от вас, защото нямат търпение да стигнат. А ако возите братче или сестриче на задната седалка, играта „Кой съм аз“ ще ангажира вниманието и на двете деца.  

А при дъжд?

Винаги трябва да имате поне една любима игра за дъжд. Нека си стои в багажника и да се изважда при нужда. Може да е Монополи. LEGO Friends или LEGO City. Или триизмерен пъзел за таткото (той носи дюшека и строи пясъчните замъци все пак).

Естествено, не всичко от изреденото по-горе е задължително. И Thule-то няма да го побере. Но с някои от тези неща ваканцията става различна. Като във филма „Синьо лято“, който ни се иска никога да не свършва.

Верислава Йорданова        

 

Назад към всички статии